Solaria ha tancat l'exercici 2022 amb un benefici net un 87% superior al de l'any anterior. Els guanys de la companyia se situen als 90 milions d'euros enfront dels 48 milions aconseguits el 2021.
- 7,86€
- -2,12%
La companyia destaca unes xifres "rècord" en què ha destacat l'increment dels ingressos en un 51%, fins als 167,3 milions d'euros, o el repunt del 58% del resultat brut d'explotació (EBITDA), que es va situar als 147,1 milions d'euros. Al tancament del 2022, Solaria comptava amb un balanç sanejat, amb 150,7 milions d'euros en caixa, malgrat haver invertit 331 milions d'euros l'any.
Així mateix, Solaria va generar 1,4 TWh a l'últim exercici, xifra que suposa un 63% més en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Durant els últims mesos, la companyia va aconseguir 2.786 MW en operació i construcció, consolidant-se com a líder fotovoltaic de la península ibèrica. La companyia també va assolir els 7,7 GW en punts de connexió a Espanya i Portugal. D'aquesta manera, Solaria ja ha aconseguit la visibilitat total de 6,2 GW que respon al seu objectiu per al 2025.
“Aquest any 2022 ha estat un punt d'inflexió per a Solaria en què, a més de continuar augmentant més d'un 50% totes les partides del seu compte de resultats i de continuar creixent per sobre del sector, ha portat a terme importants avenços a la construcció de Cifuentes-Trillo 626 MW, un dels projectes insígnia de la companyia”, han explicat des de la companyia espanyola.
D'altra banda, Solaria ha aconseguit "grans fites" com la consecució de les declaracions d'impacte ambiental (DIAs) favorables per a 2,5 GW addicionals, entre els quals hi ha els parcs fotovoltaics emblemàtics de la companyia com Cifuentes-Trillo (Guadalajara), Garoña (Burgos) i Villaviciosa (Toledo-Madrid). Actualment, la companyia compta en total amb 4,5 GW amb DIA favorable.
La companyia espanyola també ha recordat l'acord preliminar al qual va arribar amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) l'avaluació i el finançament potencial de 1.700 milions d'euros per a la construcció de 5,6 GW de la cartera de projectes de la companyia, subjecte a l'avaluació i l'aprovació de projectes per part del BEI. Aquests projectes es desenvoluparan a Espanya (4.845 MW), Itàlia (382 MW) i Portugal (375 MW).
"Solaria, any rere any, segueix complint el seu full de ruta per al 2030, alineat amb els objectius de la Unió Europea i el seu pla REPowerEU que contempla la instal·lació anual de més de 50 GW d'energia solar, arribant als 600 GW el 2030", han afegit des de l'empresa.
Així mateix, la companyia destaca la seva “posició privilegiada” a Europa. "Als països on la companyia és present s'hi instal·laran 28 GW anuals, xifra que suposa més del 50% de l'objectiu de la Unió Europea", ha afegit la companyia en una nota.
Enrique Díaz-Tejeiro, president de Solaria, ha indicat que "el 2022 ha estat un punt d'inflexió" per a la companyia. “És un orgull poder dir que ens hem consolidat com a líder fotovoltaic a la península ibèrica amb 2.786 MW en operació i construcció. Seguim a la senda del creixement i ja tenim total visibilitat sobre l'objectiu del 2025 d'assolir 6,2 GW”, ha afirmat.