agence societe generale lille 20211012161814
22,72€
  • 0,57€
  • 2,55%

El benefici net de Société Générale va augmentar un 3,4%, fins als 842 milions d'euros, del gener al març, amb un increment dels ingressos del 16,6%. Tot i això, la sortida de Rússia ha reduït el matalàs de capital del banc. El coeficient de capital ordinari, un indicador clau de la solidesa del capital, es va reduir al 12,9% a finals del primer trimestre.

L'entitat financera francesa va anunciar que tindria costos addicionals com a resultat de la guerra a Ucraïna perquè més clients no podrien tornar els seus préstecs, subratllant el dany econòmic cada vegada més ampli a Europa. El tercer banc cotitzat més gran de França, que va anunciar un augment dels ingressos nets, ja que el seu braç al detall nacional va prosperar i el comerç va millorar, va dir que estava reservant més provisions per als préstecs agriats a causa del conflicte.

Société Générale espera que el seu cost de risc, que reflecteix les provisions per a préstecs fallits, assolís entre 30 i 35 punts bàsics, o entre 1.700 i 1.900 milions d'euros (2.020 milions de dòlars), el 2022, en lloc d'estar per sota dels 30 punts bàsics com s'esperava inicialment. Aquests costos se sumen als sanejaments anteriors. El banc va dir recentment que abandonaria Rússia i ara està venent el braç local Rosbank, amortitzant uns 3.100 milions d'euros.

El banc francès va ajudar a compensar això amb una forta negociació. Els ingressos de la negociació de renda variable van augmentar gairebé un 20% amb més de 1.000 milions d'euros. L'entitat es va convertir en el primer gran banc occidental a anunciar la sortida de Rússia, amb un pla per vendre la seva unitat Rosbank a Interros Capital, una empresa vinculada a l'oligarca rus Vladimir Potanin.

Rosbank tornarà a unir-se a l'imperi empresarial de Potanin, el cap de 61 anys del gegant miner Norilsk Nickel, que ha estat sancionat pel Canadà com a part de les sancions occidentals contra l'elit empresarial i política russa per Ucraïna.

El cop financer de 3.100 milions d'euros es compon d'un cop de 2.000 milions d'euros al valor comptable de Rosbank, i la resta està vinculada a la reversió de les reserves de conversió del ruble. Els inversors van rebre la notícia amb alleujament.

Noticias relacionadas

contador