snapchat-a-depose-discretement-son-dossier-d-ipo 20170302200950

Snap ho ha tornat a fer. Com va passar amb la publicació dels resultats del segon trimestre, al mes de juliol passat, la companyia s'ha desplomat (-27% al mercat 'after hours') després de publicar les xifres del tercer trimestre.

Els ingressos d'Snap van créixer un 6% respecte al mateix període de l'any anterior, la primera vegada que registren un increment d'un sol dígit des del debut de la tecnològica a la borsa el 2017. Les xifres també van estar lleugerament per sota del previst. L'empresa va facturar 1.130 milions de dòlars durant aquest període enfront dels 1.140 milions esperats pel consens.

Snap va anunciar a l'agost que acomiadarà el 20% dels treballadors i que suspendrà projectes per retallar costos i blindar-se davant del deteriorament de l'economia.

Al tercer trimestre, la companyia va registrar una pèrdua ajustada per acció de 8 centaus, superant el que s'estimava.

El que va passar amb Snap ha pressionat altres grans tecnològiques de Wall Street, com Meta, Alphabet o Pinterest, que van caure també al mercat 'after hours'. Snap ha culpat la inflació d'aquests resultats febles.

"El creixement dels nostres ingressos va continuar desaccelerant-se al tercer trimestre i continua veient-se afectat per una sèrie de factors que hem observat al llarg de l'any passat, com els canvis en la política de la plataforma, els vents en contra macroeconòmics i l'augment de la competència", ha assenyalat Snap a la carta als inversors. "Estem comprovant que els nostres socis publicitaris de molts sectors estan disminuint els pressupostos de màrqueting, especialment davant dels vents en contra de l'entorn operatiu, les pressions de costos impulsades per la inflació i l'augment dels costos de capital", ha afegit.

Snap també ha evitat donar objectius per al quart trimestre, el segon període consecutiu durant el qual ha optat per no oferir un pronòstic.

"La visibilitat dels ingressos a futur continua sent increïblement difícil, i això es veu agreujat pel fet que els ingressos al quart trimestre solen generar-se de manera desproporcionada a l'última meitat del trimestre, cosa que redueix encara més la nostra visibilitat", ha afirmat la companyia.

Snap ha afegit que és probable que el creixement dels ingressos es continuï desaccelerant durant el quart trimestre, ja que aquest període "ha estat històricament més dependent dels ingressos publicitaris orientats a la marca", que van disminuir durant l'últim període.

Noticias relacionadas

contador