siemens releve ses previsions pour 2021 apres un deuxieme trimestre superieur aux attentes

Al primer semestre fiscal (comprès entre l'octubre del 2023 i el març del 2024), Siemens va registrar un benefici net atribuït de 4.421 milions d'euros, xifra que suposa un 10,7% menys enfront del mateix període de l'any anterior. El segon trimestre fiscal (de gener a març), el grup industrial alemany va guanyar 2.033 milions d'euros, un 41,5% menys.

  • 174,84€
  • -1,29%

Els ingressos del segon trimestre es van mantenir pràcticament sense canvis respecte a l'any anterior, fins als 37.574 milions. Les comandes comparables van ser un 12% més baixes que al segon trimestre de l'any fiscal 2023.

En termes nominals, els ingressos van disminuir un 1%, fins als 19.200 milions d'euros i les comandes van baixar un 13%, fins als 20.500 milions d'euros.

El flux de caixa lliure total a nivell del grup va assolir els 1.300 milions d'euros (segon trimestre del 2023: 2.300 milions d'euros). La disminució del flux de caixa lliure s va deure principalment al negoci industrial, que va generar un flux de caixa lliure de 2.100 milions d'euros, enfront dels 2.700 milions d'euros del segon trimestre del 2023.

"Seguim beneficiant-nos de la forta demanda de digitalització i sostenibilitat durant el nostre segon trimestre, particularment a les indústries de centres de dades i semiconductors. Siemens va demostrar la seva resiliència amb un sòlid exercici d'ingressos en infraestructura intel·ligent, mobilitat i programari industrial. Això gairebé va compensar la demanda actualment silenciosa al negoci d'automatització de Digital Industries. Amb l'estratègia adequada, les tecnologies adequades i l'equip adequat, estem ben posicionats per a un creixement rendible”, ha assenyalat Roland Busch, president i director executiu de Siemens.

D'altra banda, Siemens confirma les perspectives per a l'any fiscal 2024. "L'empresa continua partint de la base que les tensions geopolítiques no continuaran augmentant. En aquestes condicions, Siemens espera que el seu negoci industrial en general continuï el creixement rendible", asseguren.

Així, continua esperant un creixement d'ingressos comparable al rang del 4% al 8%.

A més, Siemens ha confirmat la venda de la filial de motors i sistemes de propulsió Innomotics al fons KPS Capital per 3.500 milions d'euros. S'espera tancar la transacció a la primera meitat del seu any fiscal 2025.

"Amb la venda d'Innomotics a KPS m'alegra saber que hem aconseguit avenços significatius en l'optimització de la nostra cartera. La recerca del millor nou propietari ha estat un èxit", ha dit Ralf P. Thomas, director financer de Siemens.

Noticias relacionadas

contador