ep el ceo de siemens gamesa jochen eickholt en la inauguracion del windeurope annual event 2022 que
H.BILBAO (EUROPA PRESS)

Siemens Gamesa ha anunciat els resultats preliminars del segon trimestre fiscal i ha comunicat que posa en revisió els seus objectius per al 2022.

  • 18,05€
  • 0,00%

En un comunicat enviat aquest dimarts a la nit, quan també va informar de la venda d'una promotora d'actius renovables per 580 milions d'euros, la companyia ha dit que els objectius per a aquest any "deixen de ser vàlids i estan subjectes a revisió" enfront de l'actual situació d'incertesa.

El grup ha explicat que està reavaluant les seves expectatives per al seu exercici fiscal a causa de "les incerteses concretes que podrien fer que els seus resultats reals diferissin de les guies de mercat".

Entre aquestes incerteses ha assenyalat els reptes en el llançament de la plataforma Siemens Gamesa 5.X, i l'impacte potencial de les tensions geopolítiques recents, de les interrupcions de les cadenes de subministrament globals, de la inflació de costos i de l'evolució de la Covid-19; tot això, podent, a més, impactar en l'avaluació de la cartera de comandes del segment Aerogeneradors. "En base d'aquesta situació, la direcció està reavaluant les seves expectatives sobre l'exercici del grup a l'exercici 2022 i, per tant, les guies prèvies de mercat per a l'exercici 2022, comunicades el 20 de gener de 2022, deixen de ser vàlides i queden subjectes a revisió", ha especificat.

Siemens Gamesa ha afegit que, "per ara", seguirà treballant per assolir unes vendes dins del rang de creixement de vendes d'entre un -9% i un -2% comparat amb l'exercici 2021, i aconseguir un benefici a la part inferior del rang de les guies anteriors sobre marge EBIT pre PPA i abans de costos d'I&R del -4%, incloent-hi en ambdós paràmetres l'impacte positiu de la venda d'actius.

RESULTATS DEL TRIMESTRE

D'altra banda, la companyia ha explicat que durant el segon trimestre de l'exercici 2022, el llançament de la plataforma Siemens Gamesa 5.X, "més complex del que s'entenia inicialment", ha continuat impactant el seu programa de producció i d'execució de projectes. A més, la producció i la rendibilitat s'han continuat veient afectades per una pressió més gran dels costos energètics, de matèries primeres i logístics, per la indisponibilitat de components clau dels aerogeneradors, per congestions portuàries, i per retards en decisions d'inversió dels clients que també estan afectant temporalment l'activitat comercial a la unitat de negoci en terra ferma, tal com reflecteix el "molt baix nivell de comandes del segon trimestre".

L'avaluació continuada de la cartera de comandes del segment d'Aerogeneradors, que comporta considerar els nous costos més elevats (el recent augment dels preus de les primeres matèries genera un factor advers més pronunciat), i incorporar noves hipòtesis sobre les condicions de mercat i producció, incloent-hi les relacionades amb la plataforma Siemens Gamesa 5.X, ha impactat també l'exercici del segon trimestre.

Com a conseqüència, l'empresa ha anticipat unes vendes d'aproximadament 2.200 milions d'euros al segon trimestre i un EBIT pre PPA i abans de costos d'I&R d'aproximadament -304 milions. El deute financer net se situa aproximadament als -1.700 milions d'euros.

El grup ha avançat 1.200 milions d'euros en comandes noves durant el segon trimestre de l'exercici 2022.

“Durant les sis setmanes des que vaig assumir el càrrec de conseller delegat, he estat indagant i aprofundint en cada part del negoci per comprendre els problemes i arribar a conclusions sobre com abordar-los. Com a equip gestor, estem bolcant aquest coneixement en un programa que retorni ràpidament la companyia al camí de la rendibilitat i del lideratge a la indústria”, ha dit Jochen Eickholt, conseller delegat de Siemens Gamesa.

Noticias relacionadas

contador