Siemens ha publicat els resultats corresponents al quart trimestre del 2022 (primer trimestre fiscal) i les xifres han sorprès el mercat. El període s'ha tancat amb una reducció del benefici del 9% fins als 1.636 milions des dels 1.796 milions de l'any anterior, però el que ha convençut els inversors han estat les perspectives de la companyia. Després del que han qualificat com un “fort començament” de l'exercici 2023, la multinacional alemanya ha millorat la seva guidance i ara espera un creixement dels ingressos entre el 7% i el 10% enfront del 6% i el 9% anterior.
- 193,54€
- 0,24%
La companyia berlinesa espera un creixement dels ingressos de Digital Industries entre el 12 i el 15% amb un marge de benefici que se situaria entre el 20% i el 22%; anteriorment, la companyia esperava un repunt de les vendes d'entre el 10% i el 13% i un marge de beneficis del 19% en el rang més baix. Per la seva banda, per al negoci de Smart Infrastructures, eleven la previsió de vendes (+1%, 9%-12%) i el marge de beneficis (+0,5%, 13,5%-14,5%), igual que per al negoci de fabricació de ferrocarrils (Siemens Mobility), per al qual ara esperen un repunt de les vendes entre el 6% i el 9% i un marge de beneficis d'entre el 6% i el 8%.
Després de conèixer aquestes xifres, el valor s'ha disparat al mercat i ha pujat 6,68%. Des del començament d'any, els títols de Siemens AG han rebotat per sobre del 15% i se situen als 150 euros.
“Hem aconseguit el millor començament d'exercici de la nostra història, amb 2.700 milions d'euros de beneficis al nostre negoci industrial. L'impressionant impuls de creixement del nostre negoci al primer trimestre posa de manifest una vegada més la gran confiança que els nostres clients dipositen en la rellevància de la nostra cartera i a la nostra capacitat de rendiment”, ha indicat Roland Busch, president i conseller delegat del grup Siemens.
Per la seva banda, Ralf Thomas, director financer de la companyia alemanya, ha destacat que Siemens ha pogut continuar amb el seu “solid rendiment operatiu” del 2022 en aquest primer trimestre fiscal. “Digital Industries i Smart Infrastructures, en particular, van aconseguir excel·lents resultats tant per a la línia superior com per a la inferior. Amb una cartera de comandes completa i una acumulació temporal i deliberada d'inventaris crítics, estem ben preparats per a un creixement rendible més gran durant els propers trimestres”, ha explicat.
Igual que altres empreses industrials, Siemens va experimentar un gran augment de les comandes l'any passat, ja que els clients van avançar les comandes per evitar les interrupcions de la cadena de subministrament causades pels colls d'ampolla i l'escassetat de peces clau, com les xips semiconductors.
Així, la companyia destaca la "solidesa" de les comandes, que van ser "molt superiors als ingressos", i es van situar per sobre dels 22.600 milions d'euros, cosa que representa una reculada del 7% respecte al primer trimestre fiscal del 2022. Amb tot, Siemens assenyala que aquest període va incloure una “entrada de comandes extraordinàriament elevada a Digital Industries i Mobility”.
Les vendes, per la seva banda, van repuntar un 10% als últims tres mesos, fins als 18.070 milions d'euros. Així mateix, el benefici del negoci industrial va millorar un 9% fins als 2.687 milions d'euros, mentre que el marge de benefici es va mantenir al voltant del 15,6%. El flux de caixa lliure, en canvi s'ha reduït un 92% fins als 86 milions d'euros des dels 1.095 milions anteriors.
En una entrevista a CNBC, Busch ha assenyalat que Siemens és “bastant optimista” sobre el creixement a la Xina després de la reobertura del país i va elogiar la Llei de Reducció de la Inflació dels Estats Units.