dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

Siemens Energy ha presentat aquest dilluns els resultats del seu segon trimestre fiscal, durant el qual ha aconseguit reduir les pèrdues netes en un 26,2%, fins als 189 milions d'euros, enfront dels números vermells de 256 milions registrats durant el mateix període de l'any anterior. Així, el benefici bàsic per acció (BPA) ha resultat en pèrdues de 0,25 euros, superiors als 0,22 euros del segon trimestre del 2022. La companyia ha rebaixat les previsions de beneficis per a l'any pels reptes del sector eòlic.

Els ingressos del període s'han situat als 8.028 milions, un 23,8% més que al segon trimestre del 2022, després de sumar un increment a les comandes del 56,3%, en termes comparables, fins als 12.256 milions d'euros, en què destaquen sobretot Europa i els Estats Units. Precisament, entre les comandes més importants hi ha un de 1.700 milions d'euros a Siemens Gamesa al Regne Unit.

"Les fortes comandes confirmen el nostre molt bon posicionament als mercats de tecnologies de transició energètica, com la generació i transmissió d'energia. Les nostres perspectives ajustades reflecteixen la forta demanda, així com l'entorn de mercat contínuament desafiant a la indústria eòlica. El canvi de rumb del negoci eòlic continua sent la pedra angular per convertir-nos en un líder rendible de la transició energètica”, ha dit Christian Bruch, president i CEO de Siemens Energy.

L'alemanya destaca que el benefici abans de partides especials ha estat positiu durant el període. En concret, ha arribat als 41 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 49 milions del mateix període de l'any anterior. La companyia ha explicat que les pèrdues de Siemens Gamesa s'han vist més que compensades per uns bons resultats a tots els altres segments, liderats per Gas Services (GS).

Tot i que el flux de caixa lliure abans d'impostos ha marcat pèrdues de 294 milions d'euros, un 16,4% menys que les pèrdues d'aquest camp registrades durant el segon trimestre fiscal del 2022, de 351 milions d'euros. Segons Siemens Energy, les sortides de caixa més grans de Siemens Gamesa s'han vist compensades en part pel fort flux de caixa en altres segments, principalment a Grid Technologies (GT).

Tot això ha propiciat que la companyia ajusti les seves previsions per a l'any fiscal 2023. En concret, ara espera un creixement comparable dels ingressos d'entre el 10% i el 12% (anteriorment entre el 3% i el 7%), mentre que creu que el marge de beneficis abans de partides especials se situarà al voltant de l'extrem inferior del rang d'orientació de l'1% al 3%, a causa dels resultats dolents de Siemens Gamesa al primer semestre.

"Les nostres perspectives ajustades reflecteixen la forta demanda, així com el difícil entorn de mercat al sector eòlic", ha apuntat Bruch. En concret, la companyia alemanya s'ha referit als problemes a la cadena de subministrament, l'acceleració de les activitats a alta mar, així com contractes deficitaris heretats al fabricant d'aerogeneradors amb seu a Espanya com les raons dels continus problemes als quals s'enfronta.

contador