ep siemens introducira una politica de coches de empresa sostenible y flexible
Siemens

Siemens ha presentat aquest dijous els resultats del primer trimestre de l'any fiscal 2022, finalitzat el 31 de desembre, que ha tancat amb un augment del 20% del benefici net fins als 1.800 milions d'euros (enfront dels 1.500 milions collits durant el mateix període de l'any anterior). La companyia ha aprofitat les oportunitats de creixement a molts mercats clau per aconseguir augments en tots els negocis industrials.

  • 185,60€
  • 0,72%

Per la seva banda, els ingressos del trimestre també van augmentar, en aquest cas un 9%, fins als 16.500 milions d'euros, segons ha explicat Siemens en una nota, en què destaca que les comandes van augmentar un 42% en termes comparables, fins als 24.200 milions d'euros gràcies al creixement de tots els negocis.

La companyia ha explicat que el benefici del negoci industrial va ser de 2.500 milions d'euros, amb un augment significatiu del 12% i que el free cash flow, amb 1.100 milions, s'enforteix respecte al trimestre anterior.

A més, Siemens ha conclòs la desinversió prèviament anunciada del seu negoci de trànsit per carretera Yunex Traffic, i també ha procedit en el mateix sentit amb el negoci de correus i paqueteria de Siemens Logistics i amb la seva participació a l'empresa conjunta Valeo Siemens eAutomotive, per als quals ha trobat nous amos.

La Junta General d'Accionistes, que se celebrarà virtualment a causa de la Covid-19, decidirà sobre la proposta de dividend de 4,00 euros per acció per a l'exercici 2021. Cal recordar que el 2020 es van repartir 3,50 euros.

Les perspectives per a l'exercici fiscal 2022 actual també s'han confirmat. "Hem tingut un començament molt reeixit a l'exercici 2022. Tots els nostres negocis van continuar el seu creixement d'alt valor. Hem obtingut uns resultats sòlids i hem augmentat el nostre benefici per acció abans de l'assignació del preu de compra en un 20%. Al mateix temps, continuem afinant la nostra cartera com una companyia tecnològica enfocada”, ha dit Roland Busch, president i CEO de Siemens AG. "Els nostres resultats demostren de manera impressionant que som líders en l'acceleració de la digitalització i la sostenibilitat", ha ressaltat també.

"Siemens va continuar amb el seu molt sòlid exercici financer en totes les mètriques clau al primer trimestre de l'any fiscal 2022. Aprofitem de manera significativa les oportunitats de creixement en molts mercats clau, alhora que aconseguim un excel·lent flux de caixa lliure de més de 1.000 milions d'euros íntegrament”, ha afegit Ralf P. Thomas, director Financer de Siemens AG.

La companyia ha explicat que malgrat que l'entorn macroeconòmic segueix sent complex, influït per la pandèmia de Covid-19 i que s'han mantingut els continus riscos a la cadena de subministrament, ha aconseguit evitar les incidències més grans, encara que els lliuraments de alguns productes als clients s'han retardat. "Siemens segueix treballant sense parar per optimitzar els lliuraments i superar aquests reptes juntament amb els seus clients", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador