saxo bank

Saxo Bank ha informat aquest dijous que el benefici net del primer semestre del 2024 va augmentar un 63%, fins als 62 milions d'euros des dels 38 milions d'euros. El benefici net ajustat va millorar fins als 68 milions des dels 50 milions d'euros.

El banc ha aconseguit un nou rècord en termes de nombre de clients, amb més d'1,2 milions de clients finals i més de 109.000 milions d'euros en actius de clients el 30 de juny (des de 97.000 milions del mateix període del 2023). El banc atribueix aquest augment a posar en marxa una nova estructura competitiva de preus que redueix els costos per als clients.

Els ingressos del període van pujar fins als 311 milions d'euros des dels 300 milions "tot i l'impacte negatiu a curt termini de la reducció de preus". Els ingressos es van diversificar gairebé igual entre els diferents segments de clients (traders minoristes, 34%; inversors professionals, 34%; i institucionals, 32%).

La ràtio de capital total se situa al 28% (enfront del 31,9% del mateix període de l'any previ).

Saxo Bank ha comunicat també que, "per reforçar el compliment regulatori, reduir el risc i millorar l'eficiència operativa", va iniciar una reestructuració del seu model de distribució a la regió d'Àsia-Pacífic, centrant l'estratègia en les oficines de Hong Kong, el Japó i Austràlia, mentre que l'oficina de Xangai està en procés de tancament. Això ha generat uns costos de reestructuració de 6 milions d'euros al primer semestre.

Així mateix, Saxo ha destacat que la baixa volatilitat dels mercats al primer semestre del 2024 s'ha reflectit en una activitat de negociació i inversió menor, mentre que la pujada dels tipus d'interès i l'afluència positiva de finançament dels clients han repercutit favorablement als resultats financers.

L'entitat espera que el benefici net ajustat de tot l'any es mantingui en línia amb el rang prèviament definit de 114-134 milions d'euros.

"L'impuls positiu que hem experimentat a la primera meitat de l'any és un fort indicador que la nostra estratègia està funcionant entre els nostres clients. Actualment, més d'1,2 milions de clients confien en Saxo Bank, amb més de 109.380 milions de euros en actius. Això és el resultat del nostre enfocament incessant en la millora de les nostres plataformes d'inversió, productes i serveis, i en l'oferta de preus molt competitius que permeten a la nostra creixent base de clients treure més partit als seus diners”, ha declarat Kim Fournais, CEO i fundador de Saxo Bank.

contador