saudi-aramco-gearing-what-could-be-largest-ipo-ever-here-are-10-public-offerings-its-massive-listing-would-dwarf
REUTERS/Ahmed Jadallah

La petroliera estatal Saudi Aramco, la més gran del món, ha presentat un benefici net de 30.100 milions de dòlars al segon trimestre, xifra que suposa un 38% menys que el rècord de beneficis de 48.400 milions presentats durant el mateix període de l'any passat.

Tot i això, el mercat esperava un benefici net de 29.800 milions de dòlars, en haver descomptat que el preu del petroli ha estat menor al llarg del segon trimestre, en comparació amb l'any passat. En concret, el cru ha cotitzat als 78,8 dòlars de mitjana durant aquest període, enfront dels 113,2 dòlars del segon trimestre del 2022.

En aquest context, Saudi Aramco ha confirmat el pagament d'un dividend trimestral de 19.500 milions de dòlars al tercer trimestre. A més, a aquesta xifra s'hi afegiran 9.900 milions de dòlars més, el primer sota un nou programa de dividends vinculats al rendiment anunciat el maig.

La companyia ha afegit que els desenvolupaments dels seus projectes d'exploració i producció continuen en marxa, incloent-hi els increments a les instal·lacions petrolíferes de Marjan, Berri, Dammam i Zuluf.

A més, l'estratègia de creixement en el negoci de refinació avança amb l'adjudicació de contractes d'enginyeria, adquisició i construcció per al complex petroquímic Amiral d'11.000 milions de dòlars.

"Els nostres sòlids resultats reflecteixen la nostra resiliència i capacitat d'adaptació a través dels cicles del mercat. Per als nostres accionistes, tenim la intenció de començar a distribuir el nostre primer dividend vinculat al rendiment al tercer trimestre", ha comentat Amin H. Nasser, president i conseller delegat.

"A Aramco, la nostra visió a mitjà i llarg termini es manté sense canvis. Amb una recuperació anticipada més àmplia en l'economia, juntament amb una activitat més gran al sector de l'aviació, seran necessàries inversions contínues en projectes energètics per salvaguardar la seguretat energètica", ha afegit Nasset.

contador