marc benioff salesforce
SALESFORCE

Les accions de Salesforce pugen un 4% a Wall Street després que el fabricant de programari empresarial publiqués uns resultats sòlids del seu segon trimestre fiscal. En concret, el benefici de la companyia nord-americana ha augmentat un 12% entre el maig i el juliol del 2024 i ha tancat el període als 1.429 milions de dòlars. Des del començament d'any fiscal, els guanys de Salesforce s'han més que duplicat fins als 2.962 milions de dòlars.

  • 255,19$
  • -0,67%

Al pla dels ingressos, les vendes de Salesforce van pujar un 8% fins als 9.325 milions de dòlars al segon trimestre fiscal de la companyia, situant-se per sobre de les previsions de consens, que estimaven uns ingressos de 9.230 milions de dòlars. Així mateix, la companyia ha assenyalat que els ingressos mitjans per usuari van augmentar gràcies a un canvi cap a productes premium.

Marc Benioff, president i conseller delegat de Salesforce, ha indicat que la companyia ha obtingut uns "bons" resultats en nombroses mètriques ("ingressos, flux de caixa, marge i cRPO") i ha reafirmat l'aposta de la companyia per la intel·ligència artificial (IA). "Amb la nostra nova plataforma Agentforce AI, estem reimaginant el programari empresarial per a un nou món on els humans amb agents autònoms impulsen junts l'èxit dels clients. Salesforce és l'única companyia amb les aplicacions líders, les dades de confiança i la plataforma 'agent-first' per oferir aquesta visió a escala i ajudar les empreses a obtenir els increïbles beneficis de la IA", ha apuntat.

"Seguim oferint un creixement rendible disciplinat i, aquest trimestre, els marges operatius han tancat a màxims històrics amb un marge operatiu del 33,7%, fet que suposa un augment interanual de 210 punts bàsics", ha indicat Amy Weaver, presidenta i directora financera de Salesforce. "El nostre programa de tornada de capital segueix sent una prioritat i ara esperem compensar més que totalment la nostra dilució per la compensació basada en accions de l'any fiscal 2025", ha afegit.

Val a dir que Weaver deixarà de ser directora financera de la companyia als propers mesos. Tot i això, la directiva a l'empresa com a directora financera fins que se'n nomeni un successor i, després d'això, romandrà com a assessora. Benioff ha explicat en una conferència amb analistes que estudiarà candidats interns i externs, ha destacat el paper de Weaver en la "reeixida transformació financera" de la companyia i ha subratllat que espera una "transició suau" entre Weaver i el seu reemplaçament.

D'altra banda, la companyia ha millorat les seves previsions i ara espera un benefici per acció d'entre 10,03 i 10,11 dòlars aquest any, amb uns ingressos d'entre 37.700 i 38.000 milions de dòlars, fet que suposaria un creixement del 8% i el 9% en taxa interanual. La previsió del trimestre passat era de 9,86-9,94 dòlars per acció i ingressos de 37.700 a 38.000 milions de dòlars.

Així mateix, la companyia preveu un marge operatiu ajustat per a tot l'any del 32,8%, tres dècimes percentuals més que fa tres mesos, i un creixement del flux de caixa operatiu d'un 25%, dos punts percentuals més que en les previsions anteriors.

Amb vista al tercer trimestre, Salesforce estima uns ingressos d'entre 9.310 milions i 9.360 milions de dòlars, així com un benefici per acció d'entre 2,42 i 2,44 dòlars per acció.

contador