j sainsbury sainsburys supermarket superstore sign shop shopping groceries retail
Sharecast photo / Josh White

La cadena britànica de supermercats Sainsbury's cau amb ganes al mercat després de publicar els resultats corresponents al tercer trimestre fiscal de la companyia. En concret, les vendes al detall, excloent-ne combustible, van augmentar un 6,5% fins al 6 de gener de 2024, mentre que aquesta mateixa referència es va incrementar un 4,9% durant el període nadalenc (durant les 6 setmanes anteriors al 6 de gener de 2024).

  • 2,94£
  • -0,81%

Pel que fa als ingressos comparables, aquests van remuntar un 7,4% al tercer trimestre si se n'exclouen les vendes de combustible, si les hi inclouen, aquesta referència cau al 5,3%. Al mateix període de l'any passat, l'augment va ser del 5,9% i del 6,8%, respectivament.

De la mateixa manera, les vendes de queviures van augmentar un 9,3% als últims tres mesos, mentre que durant el període nadalenc van repuntar un 8,6%. Per contra, la dada va ser pitjor en les vendes de mercaderies generals, que es va reduir un 0,6% i un 3,7%, respectivament, així com en les vendes de productes tèxtils, que van minvar un 1,7% al trimestre i un 6% durant el període nadalenc.

Així mateix, el grup ha indicat en un comunicat que espera que els bons resultats dels supermercats compensin la menor contribució dels negocis de comerç general i serveis financers.

Simon Roberts, CEO de Sainsbury's, celebra que la companyia hagi superat el mercat "cada setmana d'aquest exercici financer" i que hagi crescut en volum de vendes per quart Nadal consecutiu. "Entrem el 2024 en bona forma i el proper mes compartirem la nostra estratègia actualitzada, construint sobretot el que hem fet durant els darrers 3 anys per tornar a posar el menjar al cor de Sainsbury's. Hi ha un munt de motius per estar il·lusionat i estem completament compromesos amb els nostres clients, col·legues i accionistes", ha afirmat.

D'altra banda, la cadena britànica ha reiterat la seva perspectiva per a l'exercici fiscal actual, per al qual esperen un benefici subjacent abans d'impostos d'entre 670 i 700 milions de lliures esterlines. A més, esperen que el flux de caixa lliure del negoci al detall se situï en, almenys, 600 milions de lliures.

contador