ep el presidente y consejero delegado de sacyr manuel manrique durante la junta de accionistas de
EUROPA PRESS

Sacyr va reduir el resultat net un 21% al primer trimestre de l'any, fins als 20 milions d'euros, ja que el benefici de l'any passat va incloure la participació de Repsol. La xifra de negocis va créixer el 13% al primer trimestre de l'any, fins als 1.196 milions d'euros, i el benefici net dels negocis va escalar fins als 40 milions d'euros (+57%)

  • 3,27€
  • 1,68%

L'EBITDA va assolir els 243 milions d'euros, enfront dels 194 milions d'euros del mateix període de l'any anterior, xifra que suposa un creixement del 25%, arribant a un marge EBITDA rècord del 20,3%, 200 punts bàsics més respecte al marge del mateix període de l'any anterior.

"Aquest creixement en rendibilitat es recolza a totes les àrees de negoci, amb creixements a doble digit", destaca la companyia.

L'EBITDA procedent d'actius concessionals, distribuïts a les tres àrees de negoci (concessions d'infraestructures, plantes de tractament d'aigua i plantes de tractament de residus), va pujar fins als 201 milions d'euros, xifra que representa un 83% sobre el total, i suposa una millora respecte al 81% assolit el mateix període del passat any.

El resultat net d'explotació (EBIT) va assolir els 177 milions d'euros, un 17% més. "El resultat de societats pel mètode de participació cau dràsticament respecte al trimestre anterior, ja que Repsol ha deixat de comptabilitzar-se com a posada en participació, passant a registrar-se com a valor raonable (fair value).

La reducció en la participació del 8% al 3% ha portat el tancament dels derivats que cobrien aquesta participació, i, per tant, disminueix el resultat de variació d'instruments financers a valor raonable”, explica Sacyr.

Noticias relacionadas

contador