ep archivo   el presidente de presidente de sacyr manuel manrique
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Sacyr ha anunciat aquest dimecres que el seu benefici net va arribar als 74 milions durant els primers nou mesos del 2024, un 1,3% més que el que va aconseguir durant el mateix període de fa un any. L'import net de la xifra de negocis de la constructora es va situar als 3.262 milions, un 0,5% superior als 3.244 milions del 2023.

  • 2,94€
  • -3,86%

La companyia ha destacat, al comunicat de resultats, que el flux de caixa operatiu arriba a 805 milions d'euros entre el gener i el setembre, un 65% més que durant el mateix període del 2023. "El flux de caixa és l'indicador que reflecteix millor el creixement i la generació de valor d'una empresa com Sacyr, en què el 90% de l'EBITDA procedeix d'actius concessionals, majoritàriament sense risc de demanda o amb mecanismes de mitigació del risc a la demanda", ha subratllat. Fins al setembre, el 85% de l'EBITDA es va convertir en flux de caixa, enfront del 50% del mateix període del 2023.

El deute net amb recurs se situa als 215 milions d'euros al tancament del tercer trimestre. La inversió neta arriba als 577 milions d'euros el 2024.

EVOLUCIÓ PER ÀREES DE NEGOCI

Sacyr Concessiones va obtenir un EBITDA de 614 milions d'euros (+3%) durant els nou primers mesos gràcies a la contribució de les autopistes posades en operació, com Rutes de l'Est (Paraguai), Ferrocarril Central (Uruguai) i Pamplona-Cúcuta (Colòmbia). També van aportar a la millora dels resultats l'aeroport del Loa (Xile) i la bona marxa operativa d'actius com l'autopista Ruta 78 (Xile), ha explicat la companyia.

Pel que fa a Enginyeria i Infraestructures, Sacyr indica que l'estratègia d'aquesta línia de negoci prioritza la rendibilitat davant del volum i el control i la reducció de riscos en projectes per a tercers. Fruit d'aquesta estratègia, el pes de la cartera per a Sacyr Concessiones ja supera el 67%.

L'EBITDA es va situar als 286 milions d'euros fins al setembre i la xifra de negocis va assolir els 1.974 milions d'euros.

La cartera es va incrementar el 32%, fins als 9.938 milions d'euros, que cobreix 53 mesos d'activitat. Entre les principals adjudicacions dels últims mesos, destaca l'autopista I-10 a Louisiana (EUA), l'Anell Vial Perifèric de Lima (Perú), l'Hospital de Velindre a Gal·les (Regne Unit) i la Xarxa Aeroportuària Nord (Xile).

El marge d'EBITDA de l'activitat de construcció es va situar al 4,8%.

Pel que fa a Agua, durant el seu primer exercici com a línia de negoci independent, va assolir una xifra de negocis de 180 milions d'euros (+5%) i un EBITDA de 37 milions (+5%) fins al setembre.

Aquest creixement es deu a la bona marxa operativa dels projectes, entre els quals destaquen els de Xile i Austràlia, ha explicat Sacyr.

Sacyr compta amb una portfoli d'actius concessionals que tenen una vida mitjana de 28 anys. Aquests actius sumen un valor de 3.551 milions dʻeuros i una inversió gestionada de 22.000 milions dʻeuros al tancament del 2024.

Des del 2022, l'empresa ha guanyat onze projectes concessionals i ha posat en operació un total d'onze.

Sacyr ha pagat una remuneració rècord a l'accionista de 0,141 euros per acció el 2024, un 72% més que el 2020. L'abonament es va fer mitjançant dos scrip dividend, en què el 92% dels inversors van escollir rebre accions.

contador