Banc Sabadell ha presentat un benefici net de 709 milions d'euros fins al setembre, un 92% més que durant el mateix període de l'any anterior. El benefici del tercer trimestre va millorar un 76,8%, fins als 317 milions.
- 1,84€
- -1,21%
A més, el banc ha aprovat elevar la ràtio de pay-out (percentatge de beneficis que paga com a dividends) "fins a un nivell, almenys, del 40% i un dividend a compte en efectiu de 0,02 euros per acció pagador el 30 de desembre".
El marge d'interessos va augmentar un 6,2% durant els primers 9 mesos de l'any, fins als 2.722 milions, després d'augmentar a un ritme del 7,4% al tercer trimestre (965 milions).
Les comissions van augmentar un 4,5%, fins als 1.118 milions, del gener al setembre; i un 4,8%, fins als 388 milions, el tercer trimestre. I les provisions van baixar un 22,1% fins al setembre (709 milions) i un 5,9% durant el trimestre (234 milions).
Per la seva banda, els costos recurrents van baixar un 3,8% fins al setembre (1.677 milions), i van pujar un 1,2% durant el trimestre (723 milions).
El banc ha explicat que la pujada del marge d'interessos s'ha degut a "un rendiment més elevat del crèdit, el repreu de l'Euribor i el volum de crèdit". A més, la contribució de les subhastes de liquiditat del Banc Central Europeu (BCE) TLTRO-II1 (incloent-hi la liquiditat dipositada al BCE) va ser de 35 milions d'euros al trimestre.
Aquest bon comportament ha provocat que Sabadell hagi realitzat "una nova revisió a l'alça a l'objectiu de marge d'interessos fins a doble dígit". Tot i que l'entitat ha destacat com a factors negatius la "remuneració negativa dels dipòsits a empreses, el cost del finançament majorista i la incertesa sobre l'excés de liquiditat".
El cost del risc, "incloent-hi les provisions d'actius adjudicats, costos de gestió d'actius problemàtics i altres provisions, puja fins als 55 punts bàsics".
L'entitat ha destacat, a més, que "assoleix un ROTE del 8%, per sobre de l'objectiu del pla estratègic", i que el "marge recurrent (marge d'interessos + comissions – costos) augmenta un 21,1%, fins als 1.677 milions d'euros" , després d'augmentar un 13,6% al tercer trimestre (631 milions).
Els actius problemàtics totalitzen 7.039 milions d'euros al tancament del setembre del 2022, 5.830 milions dels quals són préstecs dubtosos i 1.209 milions actius adjudicats.
La cobertura d'actius problemàtics incorporant el total de provisions se situa al 52,3%, i la cobertura de préstecs dubtosos amb el total de provisions del 55,1% i del 38,9% per als actius adjudicats.
La ràtio de morositat al tancament del setembre mostra un comportament positiu i se situa al 3,40%, que compara amb el 3,59% del mateix mes de l'any anterior.
Per la seva banda, TSB ha conclòs el mes de setembre del 2022 amb una contribució positiva als comptes del Grup Banc Sabadell de 93 milions d'euros, enfront dels 82 milions d'euros del mateix període del 2021.
La filial britànica ha obtingut a nivell individual un benefici abans d'impostos de 167 milions de lliures al tancament del setembre, que compara amb els 110 milions del mateix període del 2021
DECLARACIONS DEL CEO I DEL CFO
El conseller delegat, César González-Bueno, ha emfatitzat que “aquest trimestre tornem a presentar uns bons resultats. Estem donant a tots el millor de nosaltres mateixos per continuar desenvolupant la nostra vocació de servei a clients, en línia amb la millor tradició de Banc Sabadell.” Així mateix, González-Bueno ha destacat que “tanquem el tercer trimestre amb una activitat comercial intensa i complint amb tots els nostres objectius”.
El director financer de l'entitat, Leopoldo Alvear, ha afirmat que “el nostre perfil de risc continua millorant interanualment, la ràtio de mora es manté en nivells baixos i la nostra ràtio de solvència se situa al 12,52%, taxa que suposa una millora de 34 punts bàsics als nou primers mesos d'aquest any”.