ep archivo   un avion de la aerolinea ryanair en el aeropuerto adolfo suarez madrid barajas
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Ryanair s'estrella a la borsa (-12%; 14,42 euros) després de guanyar un 46% menys al primer trimestre fiscal del seu exercici 2025, fins als 360 milions d'euros.

L'aerolínia de baix cost ha elevat un 10% els passatgers transportats, fins als 55,5 milions, però això s'ha vist compensat per "unes tarifes aèries més baixes del que s'esperava".

En aquest sentit, el preu mitjà de les tarifes va caure un 15%, fins als 41,93 euros, cosa que ha reduït els seus ingressos un 1% durant el trimestre, fins als 3.630 milions d'euros. A més a més, els costos operatius es van incrementar un 11%, fins als 3.260 milions d'euros.

Les previsions de Ryanair per als propers mesos tampoc no han convençut el mercat. "Si bé la demanda del segon trimestre és forta, els preus continuen sent més baixos del que esperàvem, i ara esperem que les tarifes del segon trimestre siguin materialment més baixes que l'estiu passat (anteriorment s'esperava que estiguessin estables o lleugerament a l'alça) )", ha explicat l'empresa irlandesa.

"No obstant", ha conclòs, "el resultat final del primer semestre depèn totalment de les reserves properes i dels resultats a l'agost i al setembre".

Noticias relacionadas

contador