ep archivo   logo de los laboratorios farmaceuticos rovi en sus oficinas en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Rovi va registrar un benefici net de 51 milions d'euros durant el primer semestre del 2021, xifra que suposa un 72% més que un any abans, impulsat per uns majors ingressos, segons ha informat el laboratori farmacèutic aquest dimecres, que, a més, ha elevat la seva previsió d'ingressos per a aquest any gràcies, en part, a la producció de la vacuna de Moderna contra la Covid-19.

  • 72,15€
  • 0,28%

A la primera meitat de l'any el resultat brut d'explotació (Ebitda) va créixer un 75%, fins als 74 milions d'euros, segons els comptes remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Per la seva banda, els ingressos del grup van sumar 290.100.000, xifra que suposa un increment del 52% respecte a un any abans, gràcies al negoci de fabricació a tercers, que va créixer un 172% en vendes, i al negoci d'especialitats farmacèutiques, que ho va fer un 25%.

En aquest sentit, Rovi espera que el 2021 el negoci de fabricació a tercers s'incrementi entre 2 i 2,5 vegades, incloent-hi la producció de la vacuna contra la Covid-19. A més, sosté que les vendes a tercers es van veure influenciats pels ingressos relacionats amb la producció de la vacuna contra el coronavirus, pels relatius a les activitats desenvolupades per preparar la planta per a la producció de la vacuna, i per la reorientació de l'estratègia cap a productes de més valor afegit.

Les vendes de la divisió de heparines es van incrementar fins al juny un 26%, amb b i van representar el 45% dels ingressos operatius durant el primer semestre del l'any. Lesbvan augmentar un 94% respecte a la mateixa període de l'exercici anterior, situant-se en 167,6 milions d'euros.

La partida d'altres ingressos (subvencions) va disminuir un 2% respecte al mateix període de l'exercici anterior, suposant 0,6 milions d'euros. Les despeses en recerca i desenvolupament (R+D) van augmentar un 10% durant el semestre fins a arribar als 11,9 milions, mentre que les despeses de vendes, generals i administratius van pujar un 16%, fins als 68,5 milions, per la producció de la vacuna de Moderna i el llançament del medicament Doria a Europa.

REVISA A L'ALÇA DE LA SEVA PREVISIÓ D'INGRESSOS

Rovi ha actualitzat a l'alça la seva previsió d'ingressos operatius per 2021 a la franja entre el 35% i el 40%. Al febrer Rovi va anunciar que esperava que els ingressos operatius de 2021 s'incrementessin entre el 20% i el 30%, incloent-hi la producció de la vacuna de Moderna contra la Covid-19, però com a resultat de l'ampliació d'aquesta col·laboració es va decantar posteriorment per la banda alta d'aquest rang, que ara torna a elevar.

No obstant això, ateses les incerteses associades a l'evolució de la pandèmia, Rovi sosté que no és possible avaluar, de forma precisa, l'impacte que tindrà la malaltia durant aquest exercici.

Noticias relacionadas

contador