ep archivo   fachada del edificio de rovi en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La farmacèutica Rovi ha guanyat 136,9 milions d'euros el 2024, un 20% menys que el 2025. Per la seva banda, l'EBITDA s'ha reduït un 15%, fins als 207,4 milions (aquesta baixada ja va ser anticipada per l'empresa fa un parell de setmanes, cosa que hi va provocar una caiguda).

  • 48,62€
  • -4,95%

D'altra banda, el flux de caixa lliure ha millorat un 27%, fins als 76,2 milions. El marge brut ha augmentat 3,7 punts, fins al 62,7%, tot i que el marge EBITDA ha baixat fins al 27,2% des del 29,5%.

Rovi ha explicat que la baixada dels seus ingressos operatius s'"ha degut principalment al comportament de la divisió de fabricació a tercers. Aquesta divisió va generar menors ingressos vinculats a la fabricació de la vacuna contra la Covid-19 en comparació amb el 2023, i menors ingressos relatius a les activitats desenvolupades per preparar la planta per a la producció de la vacuna sota l'acord amb Moderna".

A més, ha afegit que "va obtenir una facturació menor de la prevista en el negoci de fabricació a tercers (CDMO) durant el quart trimestre del 2024, motivada fonamentalment pel registre d'una provisió en la xifra de negoci que no estava prevista inicialment. Aquesta circumstància, limitada a l'exercici 2024, no afecta ni altera les previsions d'activitat ja anunciades per a l'exercici actual 2025”.

Per part seva, les despeses de vendes, generals i administratives han augmentat un 12%, fins als 245,2 milions d'euros.

PREVISIONS PER A 2025

De cara al 2025, Rovi "espera que els seus ingressos operatius disminueixin a la banda mitjana de la primera desena (és a dir, entre 0% i 10%) respecte al 2024", ha anticipat la societat. El 2024, aquests ingressos operatius han baixat un 8%, fins als 763,7 milions.

Tot i això, la companyia ha afegit que "hi ha determinats factors" que poden alterar aquesta previsió. "A data d'avui, la companyia no està en disposició de preveure com pot evolucionar la demanda i la producció respecte a la campanya de vacunació que s'implementaria l'exercici 2025".

En segon lloc, Rovi "espera que l'expansió de les capacitats de formulació, omplert asèptic, inspecció, etiquetatge i empaquetat a les instal·lacions de Madrid i l'alta demanda actual de serveis de fabricació a tercers (CDMO) al mercat puguin afavorir la incorporació de nou negoci, amb el consegüent impacte en vendes que caldria considerar i que no és possible".

DECLARACIONS DEL CEO

Juan López-Belmonte Encina, president i conseller delegat, ha comentat que, “amb les recents inversions i les expansions en curs en el negoci de fabricació a tercers, esperem incrementar substancialment la nostra capacitat actual de xeringues i cartutxos”.

"D'aquesta manera", ha afegit, "aconseguirem posicionar-nos com un dels grups industrials farmacèutics més grans a nivell mundial".

"Pel que fa al nostre negoci d'heparines de baix pes molecular (HBPM), aspirem a convertir-nos en un referent internacional en aquest camp”, ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador