ep archivo   renta 4 20230227103903
EUROPA PRESS - Archivo

Renta 4 Banc ha presentat aquest dilluns els seus resultats corresponents al primer semestre del 2023, durant el qual ha registrat un benefici net de 14,3 milions d'euros, enfront dels 13 milions d'euros obtinguts durant el mateix període de l'exercici anterior, xifra que representa un increment del 9,5%, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

  • 10,90€
  • 1,87%

Al segon trimestre de l'any, el benefici net ha pujat fins als 6,6 milions d'euros, en comparació amb els 5,5 milions d'euros durant el mateix període del 2022, xifra que suposa un 20% més.

La ràtio de capital CET1 Fully Loaded se situa al 18,03%, xifra que representa, segons l'empresa, "un elevat marge sobre el nivell de requeriment regulatori i un dels nivells més grans del sector". Per la seva banda, el Retorn sobre Capital (ROE) puja al 17,23% i "supera àmpliament la mitjana del sector".

"Durant el semestre s'ha continuat desenvolupant de manera satisfactòria l'activitat comercial, permetent que totes les variables rellevants presentin creixements significatius", ha indicat la companyia.

Entre el gener i el juny, les comissions brutes han baixat un 12,1% en comparació amb el mateix període de l'exercici anterior, i han arribat a la xifra de 83,0 milions d'euros, a causa de "la persistència de baixos volums de negociació als mercats i les reduïdes operacions corporatives registrades durant el període".

"La pujada dels tipus d'interès ha permès que el marge d'interessos se situï als 12,4 milions d'euros, enfront d'un marge de 0,7 milions d'euros obtingut durant el mateix període de l'any anterior", afegeix.

El resultat d'operacions financeres ha estat de 6,6 milions d'euros, en comparació amb els 0,8 milions d'euros del mateix semestre del 2022, mentre que el marge brut obtingut durant els sis primers mesos del 2023 ha estat de 62,3 milions d'euros, un 16,7% superior a l'obtingut durant el mateix període de l'any anterior.

La companyia assenyala que tant el volum de captació de nou patrimoni, com el nombre de clients de la xarxa pròpia i actius totals "han assolit nivells màxims històrics".

"La captació neta de patrimoni nou de clients de la xarxa pròpia ha pujat durant el primer semestre fins als 1.228 milions d'euros, el nombre de clients ha arribat a la xifra de 122.675 clients. Els actius totals de clients sumaven, a finals de juny, 31.006 milions d'euros, un 15,2% més que fa un any".

Pel que fa al desembre del 2022, l'increment de patrimoni de la xarxa pròpia ha pujat fins als 1.688 milions d'euros.

"L'economia i els mercats financers han continuat mantenint un to general positiu al segon trimestre de l'any. La moderació de la inflació general, gràcies a la caiguda dels preus de l'energia, i la suau desacceleració de l'economia, evitant, almenys de moment, escenaris de recessió severa, han contribuït a aquest bon to, i a una clara millora del sentiment les inversors, lluny de les molt negatives previsions amb què es va iniciar l'any", destaca Juan Carlos Ureta, president de Renta 4 Banco.

A més, assenyala que "en començar el segon trimestre, les opinions continuen dividides entre els que preveuen un deteriorament important de l'economia i els que estimen que s'està iniciant un nou cicle alcista".

"Des de Renta 4 seguim pensant en un període relativament llarg d'ajustament dels mercats i de transformació profunda de l'economia, que provocarà una remodelació del mapa corporatiu, una economia d'innovació disruptiva permanent que evolucionarà de forma molt divergent, amb guanyadors i perdedors", conclou.

Noticias relacionadas

contador