ep economiaempresas- reig jofre amplia capital24 millonesda entradaonchena familia ybarra y quaero
REIG JOFRE - Archivo

Els laboratoris catalans Reig Jofre van tancar el primer trimestre d'aquest 2020 amb un resultat consolidat de 3,2 milions d'euros, un 33,3% més respecte als 2,4 milions que va registrar durant els tres primers mesos de l'any passat.

Les vendes van augmentar un 26%, passant dels 49,3 milions al primer trimestre de 2019 als 62,1 milions actuals, uns resultats impulsats per la divisió de tecnologies farmacèutiques en antibiòtics i injectables, que va aportar el 44% de les vendes amb un total de 27,1 milions d'euros, un 12% més.

Va destacar l'augment de la demanda de productes injectables sedants, analgèsics i relaxants musculars fabricats a Barcelona, vinculats al tractament a l'UCI de pacients intubats per Covid-19.

A la planta de Toledo va créixer la demanda d'antibiòtics injectables, rellevants quan la infecció vírica causada per la Covid-19 abaixa les defenses del pacient a nivells en què la malaltia evoluciona en infeccions secundàries de base bacteriana.

Per part seva, la divisió de 'specialty pharmacare', composta per productes de dermatologia, osteoarticular i salut de la dona, va aportar el 30% de la xifra de negocis, arribant a 18,5 milions d'euros, un 92% més. La divisió de 'consumer healthcare', integrada per l'àrea de complements nutricionals Forté Pharma i la línia d'OTCs, va aportar 16,4 milions al negoci, el 26% de les vendes i un 7% més, destacant el bon comportament de la línia OTC, especialment les marques pròpies de medicaments de desinfecció i alcohols d'ús hospitalari.

La venda de productes propis desenvolupats per Reig Jofre va representar el 85% de les vendes de la companyia al primer trimestre de 2020, i les vendes de desenvolupament i fabricació per contracte van ascendir a 8 milions d'euros, un 13% menys per l'obligació de proveir el mercat espanyol i per la disminució d'aquesta activitat al negoci de Suècia, a favor de la venda de productes propis.

A tancament del trimestre, Espanya va representar el 47% de les vendes i va créixer un 60% per l'efecte del nou negoci Osteoarticular i per la fabricació per al mercat de medicaments essencials per a la crisi de la Covid-19, mentre que la resta d'Europa va suposar el 43% i la resta del món el 10%.

Les inversions del primer trimestre de 2020 van ascendir a 5,5 milions d'euros, dels quals 4,1 milions es van destinar a inversions en capacitat industrial i els 1,4 milions restants a projectes d'I+D. El deute financer net es va situar en 55,7 milions d'euros, la qual cosa representa un ràtio deute/Ebitda de 2,52.

2020: ANY DE CREIXEMENT TOT I EL CORONAVIRUS

De cara al conjunt de l'exercici 2020, els laboratoris preveuen un any de creixement tant de les vendes com dels resultats malgrat les incerteses del mercat.

Estima que el segon trimestre de l'any reflectirà el creixement de la producció de medicaments essencials definits pel Ministeri de Sanitat i la Comissió Europea, un impacte que se centrarà en Espanya, França, Regne Unit i mercats nòrdics, així com a d'altres mercats en els quals encara pugui augmentar el nombre de pacients en unitats de vigilància intensiva.

Preveu que la nova planta d'injectables estèrils a Barcelona pugui estar operativa al primer semestre de 2021, amb un retard estimat d'entre un i dos trimestres respecte al calendari inicial, condicionat pel procés de desescalada de les mesures preventives a nivell europeu.

Reig Jofre va anunciar aquest dimecres que ha iniciat un estudi clínic per avaluar l'eficàcia del complement alimentós Manremyc entre el col·lectiu de professionals de la salut amb un risc elevat de contreure coronavirus, i preveu disposar dels resultats a l'octubre d'aquest 2020.

Noticias relacionadas

contador