ep archivo   beatriz corredor
RED ELÉCTRICA - Archivo
17,37€
  • -0,06€
  • -0,34%

El Grup Red Eléctrica va obtenir un benefici net de 358.200.000 d'euros durant el primer semestre del l'any, xifra que representa un augment del 8% respecte al mateix període de l'exercici passat, ha informat la companyia.

L'empresa presidida per Beatriz Corredor va destacar que l'evolució d'aquest resultat, en línia amb les previsions de la companyia, es deu, principalment, a la major contribució tant del negoci internacional, com del negoci satelital i de fibra òptica i a la millora del resultat financer del grup.

Els ingressos de Red Eléctrica durant el semestre, que van ascendir als 991.400.000 d'euros -que inclouen la xifra de negoci i els ingressos per participacions, i que són un 0,6% superiors als registrats durant el mateix període de l'any anterior-, van estar marcats pel creixement dels negocis de telecomunicacions i internacional, que compensen la caiguda motivada principalment per l'aplicació en aquest exercici dels nous paràmetres retributius per a l'activitat de transport d'electricitat a Espanya de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que estableix que la taxa de retribució financera passi del 6% el 2020 al 5,58% fins al 2025.

En relació al negoci elèctric internacional, va incrementar la seva activitat en 4,9 milions d'euros, per la incorporació del semestre complet de la societat participada brasilera Argo, que el 2020 només va intervenir en els resultats del segon trimestre.

En el negoci satelital, es va registrar un increment de 5,4 milions d'euros durant aquest període, originat principalment per l'adquisició per Hispasat de la gestió i transport de senyals de Mitjana Networks Llatinoamèrica. Contribueixen així mateix a aquest increment un major creixement orgànic i una major aportació de Hisdesat. Mentrestant, l'activitat de fibra òptica tanca el primer semestre lleugerament superior respecte a l'exercici precedent.

Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup presidit per Beatriz Corredor s'ha situat al tancament de juny als 771.300.000 d'euros, un 0,7% superior a l'obtingut durant el primer semestre del 2020.

Mentrestant, el resultat net d'explotació (Ebit) se situa als 527.500.000 d'euros durant el primer semestre, un 3,6% superior al del mateix període de l'any passat. Aquest increment s'explica pel major Ebitda i per menors amortitzacions del negoci satelital, principalment.

INVERSIONS DE GAIREBÉ 253 MILIONS

Pel que fa a les inversions de l'operador de la xarxa elèctrica durant el semestre, aquestes van ascendir fins als 252.800.000 d'euros, un 31% més que durant el mateix període de l'any passat, un cop descomptat l'efecte de l'adquisició del 50% de la brasilera Argo, realitzada al març de l'any passat.

De la partida destinada a la gestió i operació d'infraestructures elèctriques nacional, que va ascendir fins als 183 milions d'euros, la major part -172 milions d'euros- es van destinar al desenvolupament de la xarxa de transport nacional, xifra que ha suposat un increment del 32% respecte a l'exercici anterior i 11 milions d'euros a l'operació de sistema i emmagatzematge a Canàries.

Per la seva banda, 15,1 milions d'euros d'inversió van tenir per destí l'activitat de transport internacional, 43.900.000 el negoci satelital, 2,5 milions d'euros el negoci de telecomunicacions i els restants 8,3 milions d'euros a la resta d'activitats desenvolupades pel grup.

RETALLA DEUTE FINS ALS 5.771 MILIONS

Pel que fa al deute financer net del Grup Red Eléctrica, aquest el 30 de juny se situava als 5.770,9 milions d'euros, un 5,6% inferior als 6.113,3 milions d'euros de finals de 2020.

La totalitat del deute financer de la companyia havia estat contractada a llarg termini. Atenent al tipus d'interès, un 85% del deute del grup és a tipus fix, mentre que el 15% restant és a tipus variable. El 30 de juny, el Grup Red Eléctrica comptava amb una liquiditat de 3.099 milions d'euros.

Pel que fa al dividend, la companyia va aprovar durant la seva Junta General d'Accionistes el pagament d'1 euro per acció per a aquest exercici, en línia amb el que estableix el seu pla estratègic.

Els dividends abonats al tancament del primer semestre van ascendir fins als 147 milions d'euros, corresponents a l'abonament del dividend al compte corresponent a l'exercici 2020 i que ascendeix als 0,2727 euros per acció. A més, el 2 de juliol passat va repartir 0,7273 euros bruts per acció en concepte de dividend complementari.

Noticias relacionadas

contador