ep archivo   prosegur cash 20240424080103
PROSEGUR CASH - Archivo

Al primer semestre de l'any, Prosegur va guanyar un 22,2% menys en registrar un benefici net consolidat de 27,6 milions d'euros. Tot i això, les vendes durant el període han augmentat un 6,9%, fins als 2.348 milions d'euros.

  • 1,87€
  • 1,52%

L'EBITDA ha aconseguit un creixement proper al 5% amb 255,6 milions d'euros. El deute financer net al tancament del primer semestre va assolir els 1.164 milions d'euros, amb un cost mitjà del 2,8%, i el nivell d'endeutament es manté estable, amb una ràtio de deute financer net sobre EBITDA de 2,8 vegades.

"La presència global de Prosegur i el seu enfocament estratègic en entorns inflacionaris han estat factors clau que han impulsat aquest creixement excepcional en totes les geografies. S'espera que aquesta dinàmica de creixement es mantingui durant la segona meitat de l'any, acompanyada d'una millora addicional en la rendibilitat en termes orgànics", assegura des de la companyia.

Per geografies, Amèrica Llatina va representar el 49,3% dels ingressos totals i ha experimentat un creixement del 6,6% respecte al mateix període de l'any anterior i ha aconseguit una facturació de 1.159 milions d'euros. Europa, per part seva, ha registrat un creixement del 10,2%, assolint els 944 milions d'euros i representant el 40,2% dels ingressos del grup.

A la resta de les geografies, les vendes han arribat als 245 milions d'euros, experimentant una reculada del 3,1%, afectada per les respectives reestructuracions del negoci escomeses a Austràlia i a l'Índia.

"Aquests resultats reflecteixen la sòlida presència global de Prosegur i la seva capacitat per traslladar eficientment els augments de costos a tarifes, assegurant un creixement sostenible a les seves principals regions, malgrat els efectes divisa i calendari i de la hiperinflació", diuen.

Noticias relacionadas

contador