ep archivo   vehiculo de prosegur cash
PROSEGUR CASH - Archivo

Prosegur Cash ha comunicat aquest divendres els resultats dels sis primers mesos de l'any, període durant el qual ha registrat un benefici net de 37 milions d'euros, xifra que representa un descens del 14,3% respecte al primer semestre de l'any anterior.

  • 0,59€
  • 0,00%

A la nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la companyia destaca que els seus resultats semestrals mostren un "sòlid exercici i un continu creixement" en totes les àrees de negoci i geografies.

Cal destacar que entre el gener i el juny Prosegur Cash ha registrat una facturació total de 979 milions d'euros, un 10,9% més en comparació amb el mateix període del 2022. Aquest creixement, ha explicat la companyia, s'ha vist impulsat per l'exercici orgànic, que ha experimentat una millora del 33%, "reflexant la sòlida posició de la companyia al mercat".

Per part seva, el resultat brut d'explotació (Ebitda) ha assolit els 182 milions d'euros durant el període, un 6,6% per sobre de l'obtingut durant el mateix semestre del 2022. L'Ebita ha crescut un 7,1% fins al juny i s'ha situat als 129 milions d'euros, amb un marge sobre vendes del 13,2%. Prosegur Cash ha explicat que “continua millorant els seus marges trimestre rere trimestre, tant en termes absoluts com relatius”.

Així mateix, ha subratllat que els seus nous productes "han jugat un paper fonamental" en la seva estratègia de creixement, en representar ja un 29,1% de les vendes totals del primer semestre del 2023. Durant aquest període, les vendes de nous productes van assolir els 150 milions d'euros, marcant un trimestre rècord per a la companyia, una xifra que representa a més un augment del 38% en comparació amb el mateix període del 2022.

En aquest sentit, Prosegur Cash ha assenyalat que les solucions d'automatització d'efectiu Cash Today, el servei de corresponsalia bancària Corban i el negoci de canvi de divises Forex han estat els principals impulsors del creixement dels nous productes, “que s'ha produït de manera generalitzada en totes les geografies on opera la companyia".

Durant el segon trimestre del 2023, Prosegur Cash ha generat un flux de caixa lliure de 35 milions dʻeuros. Pel que fa al deute net, manté una ràtio de palanquejament estable de 2,1 vegades el deute net sobre l'Ebitda, tancant el semestre amb un deute net de 778 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador