ep colonial vende un edificio de oficinas en sant cugat del valls barcelona a tikehau capital
TIKEHAU CAPITAL

El grup Inmobiliaria Colonial ha tancat el tercer trimestre de l'exercici 2021 amb un resultat net de 184 milions d'euros per la revaloració dels seus actius, tot i que els ingressos per rendes han baixat un 10%, fins als 234 milions. El benefici net recurrent, que reflecteix l'impacte de les desinversions i de l'acceleració del programa de renovacions, ha baixat un 18% respecte al mateix període de l'any passat, fins als 92 milions.

  • 6,35€
  • 2,25%

"La disminució dels ingressos es deu principalment a les desinversions d'actius no estratègics executades el 2020 i principis del 2021; i l'acceleració del programa de renovació del Grup", explica Colonial.

La companyia destaca la renovació dels actius Diagonal 530 i Torre Marenostrum a Barcelona, ​​els més de 8.000 metres quadrats de renovació a l'edifici Cézanne Saint Honoré i els 10.000 metres quadrats a l'edifici de Washington Plaza, tots dos a París.

"La gestió activa en aquests actius té un impacte temporal en les rendes, a canvi d'incrementar la qualitat i les rendes del portafoli, així com la potencialitat de creació de valor a cada actiu", afegeix l'empresa.

"En termes comparables, ajustant desinversions, indemnitzacions i l'efecte dels projectes i els actius en reposicionament, els ingressos per rendes han augmentat un 2% respecte al mateix període de l'any anterior", indica el grup.

L'EBITDA de les rendes ha baixat un 10%, fins als 219 milions d'euros. La caiguda ha estat més gran en l'EBITDA de les rendes a Madrid (-18%) i Barcelona (-16%) que a París (-4%).

L'empresa destaca que "al tercer trimestre s'ha produït una acceleració del volum de contractació al portafoli amb la signatura de 58.000 metres quadrats, pràcticament duplicant el volum trimestral del primer i segon trimestre de l'any en curs, cadascun amb 30.000 metres quadrats signats".

Per als analistes de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 10,70 euros per acció, les “xifres operatives estan totalment en línia amb les nostres estimacions i les del consens”.

Segons la seva opinió, "el biaix és lleugerament positiu pels signes de millora en l'activitat durant el tercer trimestre del 2021 i l'expectativa de recuperació dels nivells d'ocupació a la cartera, afectada per l'acceleració del programa de renovació que, tot i això, hauria de permetre captar més rendes".

Per la seva banda, els experts de Bankinter, el consell dels quals és neutral, amb un preu objectiu de 8,85 euros, consideren que "les previsions de benefici per acció (BPA) recurrent se situen en línia amb les nostres previsions per al 2021, encara que es queden lleugerament per sota el 2022".

Noticias relacionadas

contador