ep archivo   philips presenta algunas de sus novedades en imagen cardiaca en cardioimagen 23
PHILIPS - Archivo

Les accions del gegant holandès de dispositius mèdics Philips cauen més d'un 15% aquest dilluns després de no haver pogut obrir inicialment per la forta pressió venedora. La companyia ha anunciat la rebaixa de la previsió de vendes per a tot l'any a causa de la feble demanda de la Xina.

  • 24,56€
  • -16,69%

Atenent la debilitat vista a la Xina, redueix la previsió de creixement de vendes comparables per a l'any fins al +0,5/+1,5% enfront del +3/+5% anterior i el 3,5% previst pel consens. A més, situa el marge previst a la part alta de l'entorn d'11,5% (enfront de l'11/11,5% abans i de l'11,5% previst pel consens).

Pel que fa a les xifres del tercer trimestre que ha publicat aquest dilluns, els experts de Banc Sabadell diuen que han estat en línia amb el que preveu l'EBITA ajustat, que arriba als 516 milions (+12,9% interanual) a causa de l'aportació extra de royalties.

"Els marges es queden a l'11,8% (enfront de l'11,5% previst i del 10,2% al tercer trimestre del 2023), cosa que, atesa la manera d'aconseguir-ho, no hauria de ser un catalitzador", comenten des de Sabadell.

Afegeixen que, encara que en general la dinàmica subjacent de Philips és positiva, "la molt negativa evolució a la Xina és una cosa inesperada" que justifica aquesta acollida desfavorable dels comptes. Cal destacar, però, que Philips puja un 45% durant l'any.

Sabadell té un consell de sobreponderar per a Philips, amb un preu objectiu de 33 euros.

Noticias relacionadas

contador