philips avertit sur ses resultats du 4e trimestre et chute en bourse

Els resultats del primer semestre han superat les expectatives i les accions de Philips reboten aquest dilluns més del 10%. El fabricant holandès de dispositius mèdics ha reduït les pèrdues a 548 milions d'euros, enfront dels números vermells de 593 milions del mateix període de l'any passat.

  • 27,74€
  • -1,77%

La companyia va incloure una provisió per litigis de Respironics de 575 milions d'euros i les despeses de reestructuració, adquisicions i altres van sumar 758 milions d'euros.

Les vendes van caure un 0,4%, fins als 8.600 milions d'euros. Per la seva banda, al segon trimestre les vendes comparables van augmentar un 2%, fins als 4.500 milions d'euros, malgrat el llast de la Xina, on les vendes van caure.

El benefici net atribuït entre el gener i el juny va ser de 451 milions d'euros, enfront dels guanys de 72 milions de l'any previ.

A més, va aconseguir una sèrie d'estalvis de costos per un total de 195 milions d'euros, incloent-hi els estalvis de model operatiu de 57 milions d'euros, els estalvis d'adquisicions de 71 milions d'euros i els estalvis d'altres programes de 67 milions d'euros.

"Hem aconseguit una forta millora dels marges, recolzada pel nostre programa de productivitat, un sòlid flux de caixa operatiu gràcies a una millor gestió del capital circulant i un creixement de les vendes comparables en línia amb el nostre pla", ha destacat en un comunicat el conseller delegat de Philips, Roy Jakobs.

La companyia ha reiterat els seus objectius financers pel que fa a l'any, de manera que segueix calculant que hi haurà un creixement de les vendes comparables d'entre el 3% i el 5%.

Per als analistes de Sabadell, aquests són uns resultats "positius que tornen a posar sobre la taula la sòlida recuperació operativa de la companyia malgrat el llast que està suposant la Xina actualment".

Noticias relacionadas

contador