dl eli lilly and company pharmaceuticals drugs developer nyse logo 20230427 1250
Sharecast graphic / Josh White

El laboratori nord-americà Eli Lilly ha presentat aquest dimarts els resultats corresponents al segon trimestre de l'any, durant el qual ha obtingut un benefici net de 1.763,2 milions de dòlars, xifra que suposa un augment del 85% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Els guanys per acció han estat d'1,95 dòlars, xifra que implica un creixement del 86% en la comparativa interanual.

Per part seva, els ingressos van créixer un 28% des del mateix període de l'any passat, i van arribar als 8.312,1 milions entre abril i juny. L'increment va estar impulsat per un augment del 29% del volum, lleugerament compensat per una disminució de l'1% per l'impacte desfavorable dels tipus de canvi.

Per la seva banda, els preus "es van mantenir relativament estables" en comparació amb el segon trimestre del 2022. L'augment del volum va ser impulsat pel creixement de Mounjaro, Verzenio, Jardiance i Taltz, així com pels 579 milions de la venda de drets de Baqsimi, parcialment compensat per un menor volum d'Alimta a causa de la pèrdua de l'exclusivitat de la patent.

Els nous productes van contribuir amb 1.000 milions als ingressos al segon trimestre, mentre que els ingressos de productes de creixement van augmentar un 16%, fins als 4.930 milions en el període. A més, el marge brut va augmentar un 29%, fins als 6.500 milions.

Les despeses de recerca i desenvolupament van augmentar un 32%, i van assolir els 2.360 milions, o el 28% dels ingressos, impulsats principalment per més despeses de desenvolupament per a actius en etapa avançada i inversions addicionals en recerca en etapa inicial.

"Els resultats financers de Lilly al segon trimestre van estar liderats per les vendes de Mounjaro i un sòlid exercici de Growth Products. Els emocionants avenços científics, com TRAILBLAZER-ALZ 2 en la malaltia d'Alzheimer i SURMOUNT-3 i -4 en l'obesitat, ens encoratgen a continuar realitzant inversions significatives que recolzin els nostres nous medicaments, incloent-hi múltiples llançaments que s'esperen per a fins de 2023 per ajudar més pacients arreu del món", destaca David A. Ricks, president i director executiu de Lilly.

contador