ohl logo portada resultados

Aquest primer semestre de l'any, OHL ha vist augmentar els seus números vermells en perdre 38,5 milions d'euros, segons ha informat la companyia aquest dimecres. Una xifra molt superior a les pèrdues registrades durant el mateix període de 2019, quan van ser de 15 milions.

  • 0,27€
  • 0,22%

Els resultats del primer semestre de l'any "estan marcats pels efectes de la pandèmia", ha assegurat OHL en un comunicat remès a la CNMV. La pandèmia del coronavirus ha representat un impacte en els comptes de l'empresa de 130 milions d'euros en les vendes, afectades per la caiguda de l'activitat principalment en construcció. A més, a causa dels costos directes i indirectes, el resultat brut d'explotació (ebitda) ha tingut un efecte negatiu de 25 milions.

En cas de descomptar els efectes de la Covid, la constructora participada pels germans mexicans Amodio assegura que el seu Ebitda hauria superat els 45 milions d'euros, superant així els registres d'un any abans. Enlloc d'això, l'Ebitda del grup es va contreure un 11,5% entre gener i juny d'enguany, fins a situar-se en 20,1 milions d'euros, en descendir lleugerament el seu marge fins al 1,5%.

La companyia va aconseguir mantenir amb tot just una lleu caiguda del 0,8% els seus ingressos, que al tancament de juny van sumar 1.350,3 milions d'euros. OHL, que va generar el 76,7% d'aquestes vendes a l'exterior, va indicar que la caiguda d'activitat derivada de la pandèmia a Espanya i Llatinoamèrica es va compensar amb el "bon comportament" de l'activitat de construcció als Estats Units.

D'aquesta manera, assegura que la seva activitat es manté en "nivells similars" als d'un any abans, atès que l'activitat de serveis, en ser considerada essencial, no es va veure afectada "significativament".

La crisi va interrompre de manera puntual la tendència de reducció de pèrdues i millora de l'Ebitda que la constructora havia registrat durant els últims trimestres. El grup confia que "la reactivació que s'està experimentant al començament d'aquest segon semestre de 2020, reverteixi l'alentiment de les licitacions de la primera meitat d'any als mercats afectats per la pandèmia".

En el pla financer, OHL va tancar juny amb un endeutament net de 151,8 milions d'euros, dels quals 103,5 milions constitueixen deute amb recurs. La companyia, que compta amb un 'coixí' de liquiditat de 570 milions d'euros, està pendent d'aconseguir el vistiplau dels seus tenidors de bons per disposar del crèdit de 140 milions amb aval de l'ICO obtingut fa uns mesos. Els resultats del primer semestre de l'any "estan marcats pels efectes de la pandèmia", ha assegurat OHL en un comunicat remès a la CNMV. La pandèmia del coronavirus ha representat un impacte en els comptes de l'empresa de 130 milions d'euros en les vendes, afectades per la caiguda de l'activitat principalment en construcció. A més, a causa dels costos directes i indirectes, el resultat brut d'explotació (ebitda) ha tingut un efecte negatiu de 25 milions.

Noticias relacionadas

contador