ocado,grocery

La cadena de supermercats britànica Ocado es dispara més d'un 13% i arriba a màxims de cinc mesos després de la publicació dels resultats del primer semestre de l'any. La companyia ha informat d'uns ingressos d'1,371 milions de lliures, un 9% més respecte als 1,262 milions de lliures del mateix període del 2022.

  • 3,66£
  • 4,00%

L'Ebitda d'Ocado també ha registrat un resultat positiu i ha assolit els 17 milions de lliures als primers sis mesos del 2023 enfront de les pèrdues de 14 milions de lliures d'any anterior. La xifra suposa un increment del 31%.

Per línies de negoci, els millors resultats s'han obtingut a Technology Solutions, on les vendes van augmentar un 59%, fins a assolir 198 milions de lliures. L'Ebitda, per part seva, s'ha situat en 9 milions de lliures en comparació amb les pèrdues de 59 milions de lliures del primer semestre del 2022.

La divisió d'Ocado Logistics ha registrat uns ingressos de 335 milions de lliures, un 2% que els 330 milions de lliures del mateix període de l'any anterior, mentre que l'Ebitda s'ha mantingut estable en els 15 milions de lliures.

Per part seva, Ocado Retail ha aconseguit uns ingressos d'1,179 milions de lliures durant els primers sis mesos del 2023, un 5% més que els 1,122 milions de lliures de l'exercici anterior. L'Ebitda, en canvi, ha caigut un 34%, fins a tenir unes pèrdues de 3 milions de lliures enfront dels 31 milions de lliures positives del 2022.

Així mateix, Ocado ha assenyalat que no ha realitzat canvis en l'orientació financera pels resultats anuals el febrer.

"En termes més generals, la posició financera sembla prou sòlida per suportar més inversions, amb accés a liquiditat de 1.300 milions de lliures esterlines. Ocado manté la seva orientació per a tot l'any, amb una cartera de nous clients que es combina amb un enfocament a millorar el flux d'efectiu i reduir els costos, cosa que podria brindar nous vents de cua al negoci", ha analitzat Richard Hunter, cap de mercats d'Interactive Investor.

El fundador i CEO de la companyia, Tim Steiner, també ha afirmat que l'empresa no busca una oferta de compra, en relació amb els rumors que al·ludien a un possible interès per part d'Amazon.

"Cada vegada que arriben ofertes, com a equip directiu i junta tinc la responsabilitat de prendre-les de debò, però no és una cosa que estigui perseguint", ha declarat.

contador