nvidia 20240814084151

Nvidia va presentar aquest dimecres els resultats corresponents al seu segon trimestre fiscal 2025, en què ha obtingut un benefici net de 16.599 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 168% des dels 6.188 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. La companyia també va anunciar un nou programa de recompra d'accions de 50.000 milions. Tot i això, les seves accions cauen un 4% perquè, tot i que ha superat les previsions del consens, no ha depassat les estimacions més exigents. A més, al mercat també pesen certs dubtes sobre el seu xip Blackwell.

  • 115,59$
  • -1,02%

Aquestes xifres es tradueixen en un benefici per acció (BPA) de 0,67 dòlars, un 168% per sobre dels 0,25 dòlars per títol de fa un any i millor també que la previsió de consens, que apuntava a un BPA de 0,64 dòlars.

La companyia també ha millorat previsions amb els seus ingressos, que han crescut un 122% en la comparativa interanual i han arribat als 30.040 milions, enfront de previsions de 28.700 milions. La majoria d'aquesta facturació procedeix dels centres de dades, que hi han aportat 26.272 milions, molt per sobre de la segona partida més destacada, la de videojocs, que n'ha sumat 2.880 milions.

Per part seva, el marge brut ha estat del 75,1%, cinc punts percentuals per sobre del 70,1% registrat durant el mateix període del curs passat.

"Nvidia va aconseguir ingressos rècord, ja que els centres de dades globals estan a tota velocitat per modernitzar tota la pila informàtica amb computació accelerada i IA generativa", ha dit Jensen Huang, fundador i CEO de la companyia, que va afegir que "la demanda de Hopper segueix sent forta i l'anticipació per Blackwell és increïble".

Huang ha detallat que Nvidia està enviant mostres del seu nou xip Blackwell als seus "socis i clients", i ha subratllat també que "Spectrum-X Ethernet per a IA i el programari Nvidia AI Enterprise són dues noves categories de productes que aconsegueixen una escala significativa, cosa que demostra que Nvidia és una plataforma completa i d'escala de centre de dades”.

"En tot el conjunt i l'ecosistema, estem ajudant els fabricants de models d'avantguarda, els serveis d'Internet dels consumidors i, ara, les empreses. La IA generativa revolucionarà totes les indústries", ha indicat.

Durant la primera meitat de l'any fiscal 2025, Nvidia va tornar 15.400 milions de dòlars als accionistes en forma d'accions recomprades i dividends en efectiu. Al final del segon trimestre, a l'empresa li quedaven 7.500 milions de dòlars sota l'autorització de recompra d'accions, i el 26 d'agost passat, la Junta Directiva va aprovar una autorització addicional de recompra d'accions per 50.000 milions, sense venciment.

La companyia pagarà el proper dividend trimestral en efectiu, de 0,01 dòlars per acció, el 3 d'octubre a tots els accionistes registrats el 12 de setembre.

Amb vista al proper trimestre, Nvidia anticipa uns ingressos de 32.500 milions de dòlars, per sobre dels 31.770 milions previstos pel consens de mercat, amb un marge brut del 74,4%.

QUÈ DIUEN ELS EXPERTS?

Els analistes reconeixen que Nvidia ho ha fet molt bé amb els seus resultats, i expliquen que les caigudes són perquè no ha superat les estimacions més exigents del mercat.

"Difícilment ho podria haver fet millor. Els resultats reals i les previsions van superar per molt les expectatives mitjana del mercat, i no hi havia res més que l'empresa pogués fer per mantenir l'entusiasme... però, no obstant, no van assolir les estimacions més altes a Wall Street", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"El llistó es va fixar una mica massa alt per a aquesta temporada de guanys"

"I quan dic 'les estimacions més altes' em refereixo, per exemple, a la previsió d'ingressos del tercer trimestre d'alguns analistes, que era de gairebé 38.000 milions, cosa que és un nombre fora del comú, però també és la raó per la qual el preu de les accions de Nvidia està caient”.

Afegeix l'experta que els brillants resultats es van veure opacats pel retard del xip Blackwell de propera generació i les preocupacions creixents que la competència arribarà aviat per aprofitar la monstruosa quota de mercat d'Nvidia, que se situa a prop del 80% per als xips avançats. "Combinat amb la notícia que Nvidia està sota investigació pel Departament de Justícia (DoJ) sobre si ha abusat de la seva posició dominant al mercat, no pinta bé per als futurs del Nasdaq aquest matí", apunta l'experta.

"La mida de la superació (d'expectatives) aquesta vegada va ser molt menor del que hem estat veient. Fins i tot les previsions futures es van elevar, però novament no en la mateixa mesura que en trimestres anteriors”, escriu Ryan Detrick, estrateg en cap de mercat a Carson Group.

“És una gran companyia els ingressos de la qual encara estan creixent en un 122%, però sembla que el llistó es va fixar una mica massa alt per a aquesta temporada de guanys”, afegeix Detrick.

Noticias relacionadas

contador