ep junta general de accionistas 2019 de nokia en finlandia
Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/dpa - Archivo
3,96€
  • 0,02€
  • 0,55%

El fabricant d'equips de telecomunicacions Nokia ha informat d'un benefici operatiu trimestral més fort del que s'esperava, ajudat per una demanda més gran d'equips 5G, malgrat les limitacions de la cadena de subministrament.

La companyia finlandesa ha anat guanyant terreny davant de rivals com la sueca Ericsson i la xinesa Huawei després que fes els seus productes més competitius invertint fortament en investigació i trobés formes de retallar costos d'altres àrees.

"La demanda als nostres mercats finals continua sent alta i, encara que les limitacions de la cadena de subministrament segueixen afectant el nostre creixement, hem aconseguit un creixement de les vendes netes de l'1% en moneda constant al primer trimestre", ha dit el conseller delegat Pekka Lundmark en un comunicat.

La infraestructura de xarxa va créixer el 9% en moneda constant, impulsada per la forta demanda en xarxes fixes i submarines.

El benefici operatiu comparable del primer trimestre de l'empresa va augmentar fins als 583 milions d'euros (613 milions de dòlars) des dels 551 milions d'euros de l'any passat, superant la previsió mitjana de 513 milions d'euros d'11 analistes enquestats per Refinitiv.

L'empresa també ha confirmat les perspectives de vendes netes per a tot l'any, que se situen entre 22.900 milions d'euros i 24.100 milions d'euros en moneda constant.

A principis de mes, Nokia va anunciar una retirada de Rússia que suposaria una provisió de 100 milions d'euros, però va mantenir les perspectives per a tot l'any.

contador