ep archivo   cartel de nokia por tjeerd flickr
TJEERD CC - Archivo

Nokia cau amb força a la borsa (-6%) després de donar a conèixer uns febles resultats del segon trimestre i de la primera meitat del 2024. La companyia finlandesa ha registrat un benefici net de 296 milions d'euros entre gener i juny, cosa que suposa un 49% menys que els 578 milions del mateix període de l'any anterior.

Les vendes també han patit un important descens, en aquest cas del 19%, fins a assolir els 8.910 milions d'euros en comparació amb els 11.013 milions dels sis primers mesos del 2023.

Pel que fa al segon trimestre, les xifres no han estat millors. I és que Nokia ha registrat una pèrdua neta de 142 milions d'euros enfront del benefici net de 289 milions obtinguts entre el març i el juny de l'exercici passat.

En el cas de les vendes, el descens ha estat del 18%, fins als 4.466 milions quan al trimestre previ es van ubicar als 5.438 milions. La dada suposa la xifra més baixa a nivell trimestral des del 2015.

La companyia ha contribuït aquests mals comptes a la "debilitat actual del mercat" enmig d'un context que segueix sent "desafiant, ja que els operadors continuen sent cautelosos" al sector de les xarxes mòbils.

"L'impacte més significatiu va ser el desafiant període de comparació de fa un any, durant el qual es va produir el pic del ràpid desplegament de 5G a l'Índia, amb l'Índia representant tres quartes parts de la disminució", han afegit des de l'empresa.

Nokia també ha comunicat que pagarà un dividend de 0,03 euros per acció, encara que podria assolir fins als 0,06 euros per acció, i ha avançat que, de cara a la resta de l'any, espera un benefici operatiu d'entre 2.300 i 2.900 milions, ja que pronostica un entorn "estabilitzador" de la indústria i una "acceleració significativa en el creixement de les vendes netes a la segona meitat" de l'any.

"Creiem que la indústria s'està estabilitzant i esperem un impuls significatiu per a les nostres vendes durant el segon semestre de l'any", ha dit el president i el director general de Nokia, Pekka Lundmark.

"Si bé la dinàmica està millorant, la recuperació de les vendes netes està passant una mica més tard del que esperàvem anteriorment, cosa que afecta les suposicions de vendes netes del nostre grup empresarial per al 2024. Tot i això, seguim sòlidament encaminats per aconseguir la nostra perspectiva per a tot l'any recolzada per la nostra ràpida acció sobre els costos”, ha dit.

contador