ep archivo   nintendo switch
NINTENDO - Archivo

Nintendo ha registrat uns ingressos de 695.940 milions de iens (6.060 milions de dòlars), xifra que suposa un augment interanual del 9,6% al trimestre que va acabar al desembre. El benefici operatiu va augmentar gairebé un 10% interanual, fins als 252.600 milions de iens.

Les vendes de la consola Nintendo Switch han superat les de la Wii, però l'escassetat mundial de semiconductors ha obligat el gegant japonès del joc a retallar les previsions per al dispositiu. Nintendo ha venut 103,54 milions d'unitats de la Switch des del seu llançament a principis del 2017, és a dir, just per sobre dels 101,63 milions d'unitats de la Wii venudes des del seu llançament el 2006. La companyia ja no produeix la Wii.

És una gran fita per a la Switch, ja que la Wii va ser una de les consoles més populars de Nintendo. No obstant això, la Switch segueix estant darrere de les vendes de la Gameboy original i de la Nintendo DS d'última generació.

Dijous, la companyia va dir que durant els nou mesos fins a finals de desembre, va vendre 18,95 milions d'unitats de la Switch, que inclou la portàtil Switch Lite. Això suposa una caiguda interanual del 21,4%.

Tot i la caiguda de les vendes de maquinari de Switch, els usuaris segueixen comprant jocs en línia, la qual cosa contribueix a augmentar els ingressos i els beneficis.

Les vendes digitals, que inclouen les descàrregues de jocs i continguts addicionals, van pujar fins als 110.800 milions de iens al trimestre del desembre, un 31% més que al mateix període de l'any anterior. Això és a causa de l'èxit dels jocs first party de Nintendo, com Pokémon Diamant Brillant, Pokémon Perla Lluminosa i Mario Kart 8 Deluxe.

Al mes passat, Nintendo va llançar un nou joc anomenat Pokémon Legends: Arceus, amb altres títols de gran repercussió previstos per a finals d'aquest any.

Les fortes vendes de programari han portat el gegant japonès del joc a revisar les seves previsions per a l'any fiscal que finalitza el març del 2022. Nintendo espera ara un benefici operatiu de 560.000 milions de iens, enfront de la previsió anterior de 520.000 milions.

La companyia també espera que les vendes de programari de Nintendo Switch siguin de 220 milions d'unitats, enfront de la previsió anterior de 200 milions d'unitats.

ADQUISICIONS?

Els guanys de Nintendo es produeixen després de les adquisicions d'alt perfil dels dos rivals més propers. Al mes passat Microsoft va proposar una adquisició de 68.700 milions de dòlars del fabricant de Call of Duty, Activision. Pocs dies després Sony va acordar l'adquisició del desenvolupador Bungie per 3.600 milions de dòlars.

Durant els darrers anys, Sony i Microsoft han intentat reforçar la seva propietat intel·lectual i augmentar el nombre de títols de desenvolupament propi que ofereixen. Nintendo ha estat menys agressiva a les adquisicions, perquè té una llarga història de personatges i jocs forts com Pokemon i Mario.

El president de Nintendo, Shuntaro Furukawa, ha dit en una roda de premsa que l'empresa no està en contra dels acords, segons ha informat Reuters, però ha afegit: "No seria un avantatge portar de sobte gent que no té la forma de pensar de Nintendo".

contador