netflix edificio portada

La sagnia de cancel·lacions de les subscripcions que esperaven els inversors, finalment no ha tingut lloc. Netflix puja al mercat 'after hours' més d'un 7% després de la publicació dels seus resultats del segon trimestre del 2022. La companyia de reproducció en continu ha perdut 970.000 subscriptors, una xifra clarament inferior als 2 milions anticipats. Al trimestre vinent, l'entitat pretén sumar un milió d'afiliats més.

  • 711,43$
  • -1,40%

El benefici net de l'empresa ha baixat fins als 1.441 milions de dòlars, tot i que ha estat lleugerament superior als 1.354 milions de dòlars pronosticats. La dada, no obstant, empitjora la collida al trimestre anterior, 1.597 milions de dòlars, però supera els 1.353 milions de dòlars de fa un any. A més, Netflix espera que el seu benefici net pateixi una forta reducció el proper trimestre, fins als 961 milions de dòlars.

Els ingressos de la companyia han pujat fins als 7.970 milions de dòlars al segon trimestre, tot i que s'han situat per sota dels 8.035 milions de dòlars estimats pel consens. La taxa de creixement interanual ha estat del 8,6%. Durant els propers tres mesos, l'empresa espera una reducció dels ingressos fins als 7.838 milions de dòlars.

Pel que fa al benefici per acció (BPA), ha quedat per sobre de les previsions de 2,94 dòlars per títol, als 3,20 dòlars aconseguits.

"El trimestre passat vam analitzar la desacceleració del creixement dels ingressos, que creiem que és el resultat de l'adopció de la televisió connectada, l'intercanvi de comptes, la competència i factors macro com el creixement econòmic lent i els impactes de la guerra a Ucraïna Ara hem tingut més temps per comprendre aquests problemes, així com la millor manera d'abordar-los. Hem de seguir millorant tots els aspectes de Netflix. És per això que ens esforcem per oferir un contingut, un màrqueting i una experiència de producte cada vegada millors", han indicat des de Netflix.

"A curt termini, una prioritat clau per tornar a accelerar el creixement dels ingressos és evolucionar i millorar la nostra monetització. La nostra oferta recolzada per publicitat de menor preu complementarà els nostres plans existents, que romandran sense publicitat. Recentment hem anunciat Microsoft com el nostre soci tecnològic i de vendes, i el nostre objectiu és llançar aquest nivell a principis del 2023", han assenyalat, alhora que han referit que començaran amb aquest servei en aquells mercats on la inversió en publicitat és significativa.

Pel que fa a l'ús de comptes compartits, des de l'empresa californiana han indicat que han llançat dos enfocaments diferents a Amèrica Llatina per "aprendre'n més" respecte a aquest nou servei. "El nostre objectiu és trobar una oferta de pagament compartit fàcil de fer servir que creiem que funciona per als nostres membres i el nostre negoci i que el puguem implementar el 2023".

Cal recordar que el març del 2022, Netflix va llançar la funció d'"afegir membre addicional" a Xile, Costa Rica i Perú, i recentment ha posat en marxa "afegir una casa" a Argentina, República Dominicana, El Salvador, Guatemala i Hondures. A través d'aquests models, l'entitat cobra una quantitat extra per fer servir el compte de Netflix a cases o persones addicionals.

Noticias relacionadas

contador