ep nestle produccion de litoral
NESTLÉ

El grup suís d'alimentació Nestlé va registrar durant els tres primers mesos de l'any un creixement orgànic de la seva facturació, sense incloure l'impacte de desinversions i del tipus de canvi, del 4,3%, fins a 20.812 milions de francs suïssos (19.787 milions d'euros), impulsat per les vendes de la companyia que va suposar l'acumulació de productes per part dels consumidors per la implementació de mesures de confinament a països per frenar la propagació de la pandèmia de Covid-19.

  • 84,82Fr.
  • 0,55%

No obstant això, en incloure l'impacte de les desinversions realitzades (-4,7%), com són la venda de Nestlé Skin Health i del negoci de gelats als Estats Units, i del tipus de canvi (-5,8%) per l'apreciació del franc suís enfront de les principals monedes, els ingressos de Nestlé van caure un 6,2% respecte de la xifra corresponent al primer trimestre de 2019.

"Una majoria de mercats, particularment a Amèrica del Nord i Europa, van registrar un creixement significatiu al març, impulsat en part per l'acumulació per part dels consumidors, mentre la Xina va experimentar una aguda caiguda de les vendes a causa de les restriccions de moviment durant gairebé tot el trimestre, un emmagatzematge limitat i una major exposició a canals fora de la llar", va explicar la multinacional.

En aquest sentit, Nestlé va destacar que la venda de productes essencials va registrar un augment de la demanda, incloent-hi plats precuinats, així com pinsos per a mascotes o cafè, mentre que van disminuir les vendes de dolços i gelats, reflectint l'impacte de la situació sobre la tendència a regalar o les compres per impuls.

En concret, les vendes de Nestlé en termes orgànics van créixer un 7,4% a Amèrica del Nord, encara que van disminuir un 2,7% en xifres absolutes, mentre que a Europa, Orient Pròxim i Nord d'Àfrica van créixer un 7,1% (+0,4%) i a l'Àsia i Oceania van caure un 4,6% (-9,7%).

Quant a les diferents línies de negoci del grup suís, les vendes del segment d'aigües van caure un 1,4% orgànic, fins a 1.586 milions de francs suïssos (1.508 milions d'euros); els ingressos de l'àrea de lactis i gelats van augmentar un 2,1%, fins a 2.642 milions de francs suïssos (2.511 milions d'euros); plats precuinats va facturar un 7,1% més, fins a 2.952 milions de francs suïssos (2.806 milions d'euros) i el negoci de mascotes un 13,9% més, fins a 3.502 milions de francs (3.329 milions d'euros). Del seu costat, les vendes de dolços van caure un 4,2%, fins a 1.632 milions de francs (1.551 milions d'euros).

"La nostra empresa es va mantenir resilient en el primer trimestre, reflectint la nostra diversificada cartera de productes i la nostra forta presència local a 187 països. No obstant això, la crisi està lluny d'acabar-se i ens enfrontarem a moltes incerteses en els pròxims trimestres", va declarar Mark Schneider, conseller delegat de Nestlé.

En aquest sentit, la multinacional helvètica va indicar que encara és massa aviat per valorar l'impacte del Covid-19, per la qual cosa manté les seves previsions originals per al conjunt de l'exercici 2020. "Esperem continuar millorant les nostres vendes orgàniques i el nostre marge de benefici operatiu subjacent. S'espera que augmentin els guanys subjacents per acció i l'eficiència de capital", va apuntar la companyia.

D'altra banda, Nestlé va anunciar que ha decidit explorar "opcions estratègiques", inclosa una potencial venda, per als seus negocis de llet de cacauet i farinetes d'arròs Yinlu a la Xina, mentre que retindrà i desenvoluparà el seu negoci actual de cafè Nescafe llest per a beure.

Noticias relacionadas

contador