Les vendes de Nestlé van caure durant els primers nou mesos de l'any, fins als 61.910 milions de francs suïssos, per sota dels 68.370 milions de l'any anterior, una caiguda del 9,4% com a conseqüència en gran manera de l'impacte de les desinversions i del tipus de canvi, segons ha informat aquest dimecres la companyia, que ha revisat les seves previsions per a aquest 2020.
La demanda de productes de consum domèstic es va mantenir forta durant tot el període, mentre que el comportament dels productes fora de la llar va continuar sent negatiu. El comerç electrònic va augmentar en el que va d'any, sumant el 12,3% de les vendes totals del grup.
Per categories, les vendes de productes per a mascotes van registrar un creixement fins a setembre del 4,1%, fins a 10.382 milions de francs suïssos (9.676 milions d'euros). No obstant això, l'àrea de nutrició va facturar un 23% menys,fins a 9.004 milions de francs (8.392 milions d'euros); plats preparats un 4,8% menys, fins a 8460 milions de francs suïssos (7.885 milions d'euros); lactis i gelats un 17,2% menys, fins a 8.114 milions de francs (7.562 milions d'euros); aigües un 12,9% menys, fins a 5.020 milions de francs (4.678 milions d'euros), i un 12% en el negoci de llaminadures, fins a 4.713 milions de francs suïssos (4.392 milions d'euros).
A més, Nestlé va elevar el seu guia per a tot l'any, dient que ara espera un creixement orgànic de les vendes de prop del 3%. Prèviament s'havia dirigit a un creixement orgànic en el rang del 2% al 3%. També espera que el marge de benefici operatiu subjacent millori i que augmentin els guanys subjacents per acció en divises constants, així com l'eficiència del capital. "Nestlé s'ha mantingut resistent en un entorn difícil i volàtil", va declarar Mark Schneider, conseller delegat de Nestlé.
Per als analistes de Bankinter, les dades dels nou primers mesos de l'any "són positius perquè acceleren en termes comparables i destaquen els productes amb marges més alts". Creuen que és "molt positiu" que la companyia millori el 'guidance' tenint en compte la revisió de negoci que està duent a terme i els problemes concrets amb el segment d'Aigua. A més, assenyalen que el canal online de Nestlé cada vegada té més pes sobre les seves vendes totals i "això és positiu perquè redueix costos per intermediació".
Sense tenir en compte l'impacte del tipus de canvi o les variacions en el perímetre comptable de la companyia, la facturació orgànica de Nestlé va créixer un 3,5% entre gener i setembre en comparació amb el mateix interval de 2019.