ep archivo   fwd naturgy y la us desarrollan un software inteligente para optimizar instalaciones
EUROPA PRESS - Archivo

El grup energètic Naturgy ha registrat al primer trimestre del 2022 un benefici net reportat de 347 milions d'euros, un 9,4% inferior que el del mateix període del 2021, amb un EBITDA de 1.074 milions d'euros (+9,4% ). Mentrestant, el benefici net ordinari s'ha situat als 354 milions d'euros, un 9,6% superior.

  • 23,22€
  • 0,61%

El marge brut reportat va augmentar un 2,8% fins als 1.481 milions d'euros. L'empresa ha destacat la "pujada sense precedents dels preus de les matèries primeres, agreujada pel conflicte entre Rússia i Ucraïna", i també el "creixement en Xarxes, impulsat per les operacions a Llatinoamèrica".

"En un escenari d'alta volatilitat, al primer trimestre del 2022 va donar un comportament desigual als països on opera la companyia i una evolució variable de la demanda, que reflecteix els escenaris macroeconòmics, tendències energètiques i meteorologia diversa", ha explicat la companyia en nota de premsa.

En general, el període ha estat marcat per la recuperació de les activitats internacionals, mentre que l'operació a Espanya va continuar experimentant pressió als marges de comercialització, en part afectada per contractes que no reflecteixen l'increment global dels preus del gas i l'electricitat. Les activitats internacionals compensen la debilitat a Espanya”, ha afegit el grup.

L'empresa va incrementar les seves inversions totals un 32% fins als 259 milions d'euros i ha començat la construcció de 582 MW de generació renovable durant el trimestre. El deute net va tancar amb un nivell de 13.062 milions d'euros, un 1,8% superior al tancament de l'any 2021, després d'abonar el dividend de 0,50 euros/acció al primer trimestre, i recolzat per la generació de caixa.

La companyia continua amb la seva estratègia de desenvolupament d'una cartera de projectes de generació renovable, centrant-se en geografies estables. A dia d'avui, ja disposa de més de 5,5 GW de potència instal·lada operativa. Durant el primer trimestre Naturgy va posar en operació comercial noves instal·lacions a Espanya i Austràlia per més de 250 MW de potència.

Noticias relacionadas

contador