ep archivo   august 16 2016   new york city new york united states of america   morgan stanleys
Europa Press/Contacto/Sachelle Babbar - Archivo

Els títols de Morgan Stanley cauen un 2% a la preobertura de Wall Street tot i que el banc d'inversió nord-americà ha guanyat un 44% més al segon trimestre del 2024. En concret, els guanys de l'entitat han escalat fins als 2.942 milions de dòlars, gairebé 900 milions més que fa un any, però per sota dels 3.266 milions del trimestre anterior.

Tot i això, aquesta xifra s'ha situat per sobre de les previsions del consens. I és que el benefici per acció (BPA) de Morgan Stanley ha estat d'1,82 dòlars per acció, 17 centaus per sobre dels 1,65 dòlars que estimava el mercat.

Així mateix, els ingressos nets de Morgan Stanley han crescut un 12% durant els darrers tres mesos i tanquen el període en 15.019 milions de dòlars gràcies al bon exercici de la seva banca d'inversió, que va augmentar les vendes un 50% fins als 1.735 milions de dòlars després d'un pèssim 2023. Els ingressos de subscripció de renda variable van augmentar respecte a l'any anterior, impulsats per les col·locacions privades i els ingressos més grans en OPI i ofertes de convertibles. Els ingressos per subscripció de renda fixa van augmentar significativament respecte a l'any anterior, principalment per l'increment de les emissions sense grau d'inversió. Per als experts, els bons resultats de la banca d'inversió haurien de proporcionar un vent de cua al banc novaiorquès.

A l'acumulat de l'any, el benefici de Morgan Stanley ha augmentat un 27% fins als 6.208 milions de dòlars. De la mateixa manera, els ingressos nets han augmentat fins als 30.155 milions de dòlars, un 8% més que entre el gener i el juny del 2023.

Pel que fa al segment de gestió de patrimonis, el banc va augmentar els ingressos nets un 2% fins als 6.792 milions de dòlars. Segons Morgan Stanley, els ingressos rècord per gestió d'actius (3.989 milions de dòlars) reflecteixen uns nivells d'actius superiors als de fa un any i l'impacte acumulat dels fluxos positius basats en comissions. A més, els ingressos per transaccions van augmentar el 5%, principalment en l'increment de les operacions relacionades amb accions.

Així mateix, els ingressos nets per interessos (NII, per les sigles en anglès) van disminuir respecte a l'any anterior (1.798 milions enfront dels 2.156 milions), per "la reducció de la mitjana dels dipòsits de rastreig, que reflecteix l'efecte acumulat de les redistribucions d‟efectiu per part dels clients en un entorn de tipus d‟interès més elevats”. El NII és la diferència entre allò que el banc guanya amb els préstecs i allò que paga als dipositants pels seus estalvis. És una de les principals formes que tenen els bancs de guanyar diners.

D'altra banda, el negoci de gestió d'inversions va augmentar els ingressos nets fins als 1.386 milions de dòlars, un 8% més en comparació amb el segon trimestre del 2023. A més, els actius sota gestió (AUM, per les sigles en anglès) van escalar fins als 1.518 bilions de dòlars, 100.000 milions més que fa un any. La companyia destaca que les comissions de gestió d'actius i altres comissions connexes van augmentar respecte a l'any anterior, a causa de l'increment dels actius mitjans, impulsat pels nivells alts del mercat. "Els ingressos basats en el rendiment i altres ingressos van augmentar respecte a l'any anterior a causa principalment dels majors interessos meritats en els nostres fons privats, parcialment compensats per les pèrdues a preus de mercat en inversions associades amb DCP enfront dels guanys de l'any anterior", afegeix Morgan.

Aquestes xifres han permès que la ràtio de rendibilitat ROTE hagi escalat fins al 17,5% des del 12,1% registrat durant el mateix període comparable del 2024. Així mateix, les provisions per pèrdues creditícies es van reduir des dels 161 milions als 76 milions de dòlars i la ràtio de capital CET 1 es va situar al tancament del trimestre al 15,2%.

El banc ha destacat una altra sèrie de fites que es van produir durant el trimestre, com ara la recompra de 800 milions de dòlars en accions com a part d'un dels seus programes, així com la reautorització d'un programa pluriennal de recompra de fins a 20.000 milions de dòlars de accions ordinàries en circulació sense data de venciment.

Cal assenyalar que el Consell d'Administració també ha declarat un dividend trimestral de 0,925 dòlars per acció, un augment de 7,5 cèntims, pagador el 15 d'agost del 2024 als accionistes ordinaris registrats el 31 de juliol del 2024.

"En un entorn de millora dels mercats de capitals, l'empresa va tornar a registrar un trimestre sòlid. Els actius totals dels clients van augmentar a 7,2 bilions de dòlars al nostre camí cap als més de 10 bilions de dòlars. Seguim executant la nostra estratègia i seguim ben posicionats per oferir creixement i valor a llarg termini als nostres accionistes", ha assegurat Ted Pick, conseller delegat de Morgan Stanley.

Val a dir que JP Morgan, Wells Fargo i Citi van superar les expectatives d'ingressos i beneficis la setmana passada, una ratxa que han continuat Goldman Sachs dilluns passat i Bank of America aquest mateix dimarts.

contador