microsoft edificio
Tony Webster (Flickr)

Microsoft ha publicat aquest dimarts els resultats corresponents al seu segon trimestre fiscal 2024, en què la companyia ha obtingut un benefici net de 21.870 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 33% en comparació amb les xifres del mateix període de l'any anterior.

  • 431,31$
  • -0,19%

Això es tradueix en uns guanys per acció de 2,93 dòlars, cosa que ha permès a Microsoft superar les expectatives del mercat, fixades als 2,78 dòlars per títol.

Els ingressos del trimestre també han estat millors del que s'esperava, després d'anotar-se un increment del 18% que els han fet pujar fins als 62.020 milions, mentre que les previsions eren de 61.120 milions de dòlars. Per part seva, el benefici operatiu ha pujat fins als 27.032 milions, un 33% superior a la xifra d'un any enrere.

La facturació de la divisió de "productivitat i processos de negoci" va ser de 19.200 milions de dòlars, després de créixer un 13% al darrer any, mentre que els ingressos d''Intelligent Cloud' han augmentat un 20% per assolir els 25.900 milions de dòlars. En aquest sentit, Microsoft destaca que "els ingressos per productes de servidor i serveis al núvol van augmentar un 22%, impulsats per un creixement dels ingressos d'Azure i altres serveis al núvol del 30%".

Per part seva, la secció "més computació" va aportar-hi 16.900 milions, un 19% més que un any enrere, amb una alça del 9% en els ingressos de Windows.

Microsoft va tornar 8.400 milions de dòlars als accionistes en forma de recompra d'accions i dividends al segon trimestre de l'any fiscal 2024.

"Hem passat de parlar d'IA a aplicar-la a escala. En incorporar IA a cada capa de la nostra tecnologia, estem guanyant nous clients i ajudant a generar nous beneficis i augments de productivitat a tots els sectors", ha assegurat Satya Nadella, president i director executiu de Microsoft.

Per part seva, Amy Hood, vicepresidenta executiva i directora financera de Microsoft, ha destacat que la "sòlida execució" per part dels seus equips de vendes i socis "va impulsar els ingressos de Microsoft Cloud a 33.700 milions de dòlars, un augment del 24%".

Noticias relacionadas

contador