dl microsoft corporation logo software technology pd
Sharecast / public domain image

Microsoft ha presentat aquest dimarts els resultats corresponents al quart trimestre del seu any fiscal 2023, un període durant el qual ha registrat un benefici net de 20.100 milions de dòlars, xifra que suposa un creixement del 20% a la comparativa interanual. Els guanys per acció han estat de 2,69 dòlars, xifra que millora els 2,55 dòlars per títol anticipats pel consens. Les accions de la companyia cauen més d'un 3% a la sessió de Wall Street.

  • 453,72$
  • 1,52%

Els ingressos van pujar fins als 56.200 milions de dòlars, una xifra que es troba un 8% per sobre de la facturació del mateix període del 2022 i també de les expectatives de consens, ubicades als 55.470 milions de dòlars. Per la seva banda, el benefici operatiu va ser de 24.300 milions, i va augmentar un 18% durant els darrers 12 mesos.

“Les organitzacions es pregunten no només com, sinó què de ràpid, poden aplicar aquesta propera generació d'IA per abordar les oportunitats i desafiaments més grans que enfronten, de manera segura i responsable. Seguim enfocats a liderar el canvi de la nova plataforma d'IA, ajudar els clients a utilitzar Microsoft Cloud per obtenir el màxim valor de la despesa digital i n'impulsar el palanquejament operatiu”, destaca Satya Nadella, president i director executiu de Microsoft.

A més, Amy Hood, vicepresidenta executiva i directora financera de Microsoft, subratlla el "sòlid tancament de l'any fiscal impulsat pels ingressos trimestrals de Microsoft Cloud de 30.300 milions, un 21% més (un 23% més en moneda constant) des de l'últim any".

Els ingressos en Productivitat i Processos comercials van ser de 18.300 milions i van augmentar un 10% des de l'any passat, amb un augment del 12% als ingressos per productes comercials i serveis al núvol d'Office, i del 3% als ingressos per productes d'Office Consumer i serveis al núvol.

Els ingressos de LinkedIn van augmentar un 5%, mentre que la facturació dels productes i serveis al núvol de Dynamics va augmentar un 19%. Els ingressos a Intelligent Cloud, per la seva banda, van ser de 24.000 milions i van augmentar un 15%.

Microsoft va tornar 9.700 milions de dòlars als accionistes en forma de recompra d'accions i dividends al quart trimestre de l'any fiscal de l'any 2023.

La companyia també ha ofert els resultats del seu any fiscal al complet, que mostren un benefici net de 72.400 milions, i uns guanys per acció de 9,68 dòlars. Els ingressos del curs van créixer un 7% fins als 211.900 milions.

Noticias relacionadas

contador