le logo de microsoft au mobile world congress mwc a barcelone

Microsoft ha presentat aquest dimarts els resultats corresponents al seu quart trimestre fiscal, un període en què ha obtingut un benefici net de 22.036 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 9,7% en comparació amb els 20.081 milions collits durant el mateix període de l'any anterior. Tot i això, les accions de la companyia cauen un 2,5% en les operacions prèvies a l'obertura del mercat per uns decebedors ingressos del seu 'Intelligent Cloud'.

  • 431,34$
  • 0,17%

Aquestes xifres es tradueixen en un benefici per acció (BPA) de 2,95 dòlars, per sobre dels 2,69 dòlars per títol del quart trimestre fiscal 2023 i també de les previsions de consens, que apuntaven a guanys de 2,93 dòlars per acció.

Per la seva banda, els ingressos han crescut un 15,2% en la comparativa interanual, fins a assolir els 64.727 milions de dòlars. Microsoft també ha superat lleugerament les previsions amb aquesta magnitud, ja que el mercat anticipava una facturació de 64.390 milions de dòlars.

Dins la facturació, els ingressos procedents d''Intelligent Cloud' van ser de 28.500 milions (+19%), gràcies a l'increment del 21% en les vendes de productes de servidor i serveis al núvol, impulsats per un creixement dels ingressos d'Azure i altres serveis al núvol del 29%. Tot i això, els analistes esperaven una facturació més gran d'aquest segment, ja que anticipaven 28.680 milions.

A més, la divisió de Productivitat i Processos de Negoci va aportar 20.300 milions a la facturació total, un 11% més que fa un any, gràcies a la millora dels ingressos per productes comercials d'Office i serveis al núvol (+12%), que es van veure propulsats per un creixement dels ingressos comercials de Office 365 del 13%.

La partida de Més Computació Personal va ser la que menys va facturar en aquesta ocasió, amb 15.900 milions de dòlars, malgrat registrar un augment del 14% a la comparativa interanual.

Satya Nadella, president i director executiu de Microsoft, ha ressaltat el "sòlid exercici" de la companyia, que mostra tant la "innovació" de la companyia com "la confiança" que els clients hi dipositen.

"Com a empresa de plataforma, estem enfocats a complir la missió: necessitats crítiques dels nostres clients a les nostres plataformes a escala actuals, alhora que garantim que liderem l'era de la IA", ha afegit.

La companyia també ha reportat els resultats del seu any fiscal complet, que ha saldat amb guanys de 88.100 milions, ingressos de 245.100 milions i un resultat operatiu de 109.400 milions.

"Tanquem el nostre any fiscal amb un trimestre sòlid, destacat per reserves rècord i ingressos trimestrals de Microsoft Cloud de 36.800 milions de dòlars, un augment del 21% any rere any", ha detallat Amy Hood, vicepresidenta executiva i directora financera de Microsoft.

contador