ep archivo   mediaset espana
MEDIASET ESPAÑA - Archivo

El conglomerat de mitjans de comunicació MFE-MediaForEurope (MFE) va registrar al primer semestre de l'any un benefici net de 104,7 milions d'euros, xifra que suposa un 20,2% més que els 87,1 milions del mateix període de l'exercici anterior.

  • 3,23€
  • 9,50%

Els ingressos nets consolidats van pujar fins als 1.476,5 milions d'euros, un 7,8% superiors, mentre que els ingressos bruts per publicitat van assolir els 1.434,2 milions d'euros, un 6,7% més.

Com destaca la companyia, "en un context internacional general summament inestable, el grup va aconseguir un augment significatiu dels ingressos per publicitat, consolidant a Itàlia la tendència tan positiva que havia caracteritzat a l'última part del 2023, i registrant signes d'una millora substancial també a Espanya, on continua el procés de forta renovació de l'oferta editorial televisiva i digital emprès durant el passat exercici".

Per part seva, el benefici d'explotació (EBIT) ha arribat als 136,3 milions d'euros, i ha crescut un 12,7%.

El deute financer net consolidat el 30 de juny puja fins als 662 milions d'euros, enfront dels 902,8 milions d'euros el 31 de desembre de 2023.

La generació de flux de caixa lliure (free cash flow) va ser positiva en 223,4 milions d'euros, enfront dels 220,1 milions d'euros durant els sis primers mesos del 2023.

"Gràcies a la dimensió internacional del grup -una diversificació geogràfica que atenua el desequilibri dels mercats- i al nostre sistema transmediàtic cada cop més avançat, aquest semestre hem tornat a registrar uns resultats que han superat totes les expectatives", ha assenyalat Pier Silvio Berlusconi, CEO d'MFE.

"En un període durant el qual també han minvat els comptes de tot el sector dels mitjans de comunicació a escala internacional, amb una dràstica retallada de l'ocupació, MFE ha registrat un creixement constant pel que fa a les vendes de publicitat, la rendibilitat i els beneficis", ha afegit.

contador