dl meta platforms inc nasdaq technology facebook instagram whatsapp logo generic 1
Sharecast graphic / Josh White

Meta, l'empresa matriu de Facebook, WhatsApp i Instagram, ha presentat aquest dimecres els resultats corresponents al segon trimestre, en què ha obtingut un benefici net de 13.465 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 73% en relació amb els 7.788. milions obtinguts durant el mateix període de l'any passat. Les accions de la companyia pugen un 7% a les operacions posteriors al tancament del mercat.

  • 533,28$
  • 1,65%

Aquestes xifres es tradueixen en un benefici per acció (BPA) de 5,16 dòlars, per sobre dels 2,98 dòlars per títol obtinguts al segon trimestre del 2023 i també de les previsions de consens, que anticipaven un BPA de 4,73 dòlars.

La companyia també ha superat les expectatives del mercat amb la xifra d'ingressos, que ha crescut un 22% en la comparativa interanual fins a assolir els 39.071 milions, mentre que el mercat esperava 38.310 milions.

Meta ha reportat, a més, una millora interanual del 7% en la xifra de persones actives en una base diària a la seva família d'aplicacions (DAP, per les seves inicials en anglès), fins a assolir una mitjana de 3.270 milions al juny.

Així mateix, les impressions d'anuncis a tota la família d'aplicacions van augmentar un 10% en comparació amb el segon trimestre del 2023, i el preu mitjà per anunci va augmentar també un 10% en la comparativa interanual.

Pel que fa a les despeses, els costos totals van ser de 24.220 milions de dòlars, xifra que representa un augment del 7% des de l'any passat, mentre que les despeses de capital, incloent-hi els pagaments de principal dels arrendaments financers, van pujar fins als 8.470 milions de dòlars.

"Vam tenir un trimestre sòlid i Meta AI està en camí de ser l'assistent d'IA més utilitzat al món per a l'any. Hem llançat el primer assistent d'intel·ligència artificial obert, seguim veient-hi una bona tracció amb les nostres ulleres Ray-Ban Meta AI i estem impulsant un bon creixement en totes les nostres aplicacions”, ha destacat Mark Zuckerberg, fundador i director executiu de Meta.

PREVISIONS

Amb vista el tercer trimestre de l'any, la companyia espera que els ingressos totals oscil·lin entre els 38.500 i els 41.000 milions de dòlars, i la seva guia assumeix "que la moneda estrangera representa un obstacle del 2% per al creixement dels ingressos totals any rere any, segons els tipus de canvi actuals".

També anticipa despeses totals per a tot l'any 2024 d'entre 96.000 i 99.000 milions de dòlars, sense canvis respecte a la guia anterior. Per Reality Labs, la companyia continua esperant "que les pèrdues operatives el 2024 augmentin significativament any rere any" a causa dels "continus esforços de desenvolupament de productes i inversions per escalar encara més l'ecosistema".

La companyia ha elevat la previsió de despeses de capital per al conjunt de l'any, i ara espera que se situïn entre els 37.000 i els 40.000 milions, mentre que anteriorment fixava un mínim de 35.000.

"Si bé no tenim la intenció de proporcionar cap orientació quantitativa per al 2025 fins a la convocatòria del quart trimestre, esperem que els costos d'infraestructura siguin un impulsor important del creixement de les despeses al proper any, ja que reconeixem la depreciació i els costos operatius associats amb la nostra petjada d'infraestructura ampliada", conclou la companyia.

Noticias relacionadas

contador