ep archivo   mercedes benz inicia en rastatt alemania la produccion del clase a sedan
DAIMLER - Archivo

Mercedes cau en borsa (-3%; 56,55 euros) aquest divendres després de presentar uns resultats trimestrals "discrets" i "pitjors del que s'esperava" al tercer trimestre de l'any.

Els ingressos trimestrals han baixat un 6,7%, fins als 34.528 milions d'euros, per sota dels 36.550 milions previstos, i el benefici net ha baixat un 52%, fins als 1.720 milions, enfront dels 2.315 milions anticipats.

"Xifres molt febles que ens porten a confirmen la nostra recomanació de venda. El marge EBIT, indicador clau de rendibilitat al sector automòbils, cau fins al 4,7%", enfront del 12,4% de l'any passat i del 8,13% anticipat, "fins i tot per sota de les mateixes guies de la companyia", expliquen els experts de Bankinter.

"Com a referència", recorden, "Mercedes al setembre va llançar una advertència de beneficis rebaixant les guies del marge EBIT fins al 7,5%-8,5% del segment cotxes (enfront del 10%-11% anterior)". Anteriorment, al juliol, ja havia rebaixat les guies per primera vegada l'any.

A més, consideren que "les xifres confirmen que el sector autos s'enfronta a importants reptes", per la qual cosa, "tot i els baixos múltiples de cotització", mantenen la seva recomanació de vendre".

Segons la seva opinió, "el context macro a la Xina es deteriora, les perspectives no són encoratjadores i, malgrat l'advertència de beneficis llançada al setembre, els resultats són significativament pitjors del que s'esperava".

Noticias relacionadas

contador