ep archivo   cartel de mediaset espana en la sede de telecinco
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Mediaset Espanya va registrar el 2022 un benefici net de 178,3 milions d'euros, xifra que suposa un 1,5% menys que l'any anterior. Cal recordar que la companyia es troba en ple procés de fusió amb Media For Europe (MFE), cosa que el proper 15 de març hauran d'aprovar les juntes extraordinàries d'accionistes respectives.

  • 2,89€
  • -4,24%

La caiguda dels resultats es deu, principalment, al descens d'ingressos per publicitat a la televisió. De fet, la companyia va facturar per mitjà de la publicitat un 4,1% menys, 762,2 milions d'euros.

Els ingressos nets totals el 2022 es van situar en 865,3 milions d'euros, xifra que representa un 1,3% menys que el 2021. Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (ebitda) va baixar fins als 211,2 milions d'euros, un 13,1% menys.

El flux de caixa lliure generat el 2022 va pujar fins als 228,3 milions d'euros, enfront dels 181,3 milions de l'any anterior, mentre que la posició financera neta arribava al desembre als 477,9 milions d'euros.

En línia amb les expectatives de la companyia, els costos totals van augmentar l'any un 3,3%, fins als 654,2 milions d'euros.

La fusió entre Media For Europe (MFE) i Mediaset Espanya està en procés i s'espera que sigui aprovada per les juntes extraordinàries respectives d'accionistes convocades per al proper 15 de març. Un cop donat el vistiplau, al juny es durà a terme l'execució de la fusió i l'admissió a cotització de les noves accions d'MFE A a la Borsa de Milà i cessament de la cotització de les accions de Mediaset España a la Borsa Española. Després d'això, s'admetran a cotització, durant un període màxim de tres mesos després de la fusió, les accions d'MFE A a la Borsa Espanyola.

Noticias relacionadas

contador