ep logo de mapfre ante su sede
MAPFRE

El benefici de Mapfre en acabar el primer trimestre de l'any es va situar als 155 milions d'euros, un 10,9% menys que al mateix període de l'any anterior. Les primes als tres primers mesos d'aquest any van créixer un 10,9%, fins a assolir els 6.538 milions d'euros, amb increments significatius a tots els mercats i operacions rellevants.

  • 2,43€
  • 0,75%

El volum de primes marca un punt d'inflexió important en el retorn al camí del creixement: és la xifra més alta de negoci en els darrers cinc anys i trenca la tendència de caiguda de primes del 2020 i del 2021, afectats per la crisi de la Covid. Els ingressos del Grup entre el gener i el març d'aquest any es van situar als 7.568 milions d'euros, cosa que representa un augment del 3,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

La major part dels països mostren creixements significatius pel comportament positiu de gairebé totes les monedes, tant en euros com en moneda local.

L'estratègia de diversificació geogràfica i de negoci es reflecteix en l'evolució del trimestre amb un creixement important de la facturació per primes en els rams rellevants, augmentant la fortalesa i resiliència del grup. El primer trimestre del 2022 i, malgrat la variant òmicron, la sinistralitat produïda per la Covid s'ha vist reduïda a causa de la positiva evolució de la vacunació.

Aquesta sinistralitat, encara que disminuint, continuen representant gairebé 46 milions d'euros. La majoria d'aquest import, que s'ha reduït un 58% respecte al primer trimestre de l'any anterior, es concentra a Latam, amb gairebé 32 milions d'euros. Aquesta reducció de la sinistralitat de la Covid origina que el resultat de Vida pràcticament dupliqui el de l'any anterior.

La ràtio combinada es va situar en finalitzar març al 98%, taxa que suposa un increment de 3,7 punts percentuals, pel creixement generalitzat de la sinistralitat d'Automòbils i de Salut, a causa de tant la major freqüència de sinistres derivada de l'augment de la mobilitat com a lincrement del cost mitjà impactat per les tensions inflacionistes, agreujades pel conflicte d'Ucraïna.

A la part positiva, la diversificació geogràfica i de negoci de Mapfre protegeix la companyia davant d'aquestes desviacions. Altres rams, com el d'Assegurances Generals, presenta una evolució molt favorable amb una ràtio combinada del 92,6%.

El patrimoni atribuïble del grup en acabar el primer trimestre del 2022 va pujar fins als 8.002 milions i els actius totals van sumar 64.644 milions d'euros. Les inversions, per part seva, pugen fins als 44.980 milions d'euros, de les quals la meitat corresponen a renda fixa sobirana.

La ràtio de Solvència II al tancament de l'any 2021 es va situar al 206,3%, amb un 87,4% de capital de màxima qualitat (nivell 1). Aquesta ràtio reflecteix un enfocament prudent del balanç i una gestió activa d'inversions, així com la gran solidesa i la fortalesa del balanç de Mapfre.

Les primes de la Unitat d'Assegurances en finalitzar el primer trimestre del 2022 van pujar fins als 5.540 milions d'euros, un 12,1% més que al mateix període de l'any anterior.

Les primes de Mapfre RE, que inclou el negoci de reassegurança i el de grans riscos, van créixer un 17,4% als tres primers mesos de l'exercici 2022, fins als 1.862 milions d'euros, amb un benefici atribuït de 37 milions d'euros, xifra que representa un increment del 12,5% respecte al mateix període de l'any anterior, malgrat l'impacte de 16 milions d'euros derivat de les sequeres al Brasil i al Paraguai. És important, així mateix, destacar la millora d'un punt percentual de la ràtio combinada, que al tancament de març del 2022 se situa al 94,1%.

Finalment, els ingressos de la unitat d'assistència es van reduir un 23,8%, fins als 104 milions d'euros. Aquest descens s'explica, en part, per l'estratègia de sortida de les operacions d'assegurança de viatge al Regne Unit, el traspàs des d'Assistència a MAPFRE USA del negoci de Century als Estats Units durant el segon semestre de l'exercici anterior, i la venda del negoci a Austràlia, al primer trimestre d'aquest any.

La reestructuració d'aquesta unitat es reflecteix en la millora del resultat, amb un benefici de 0,4 milions al primer trimestre d'aquest any, enfront d'unes pèrdues de 2,1 milions entre el gener i el març de l'any passat, i una millora del ràtio combinat d'1,7 punts percentuals, fins al 98,6%.

DIVIDENT

El Consell d'Administració ha acordat que el pagament del dividend complementari de l'exercici 2021 de 0,085 euros bruts per acció, aprovat per la Junta General d'Accionistes, es pagui el proper dia 31 de maig.

D'aquesta manera, el dividend total corresponent al 2021 haurà ascendit als 0,145 euros bruts per acció, de manera que es torna als nivells previs a la pandèmia. Així, el grup destinarà a pagar als seus accionistes un total de 446,9 milions d'euros amb càrrec al 2021, xifra que suposa un pay-out del 58,4%.

Noticias relacionadas

contador