ep archivo   varias personas caminan frente a una tienda de mango
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Mango ha presentat aquest dijous els seus comptes relatius a l'exercici 2022, un període durant el qual va registrar uns guanys de 81 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 20,9% respecte als resultats del 2021 i "multiplica per quatre el benefici net prepandèmia", ha informat l'empresa.

A més, la companyia ha registrat un "rècord històric de vendes" durant el període, amb una xifra de negoci de 2.688 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 20,3% respecte al 2021 i del 13,2% respecte al 2019, quan l'empresa va assolir la seva anterior cota màxima.

"L'important increment de les vendes s'ha produït en paral·lel a una millora rellevant de la rendibilitat, que marca la millor xifra dels últims deu anys", destaquen des de la companyia.

Per part seva, el resultat brut d'explotació (ebitda) ha finalitzat el 2022 en 436,6 milions d'euros, 14 milions d'euros per sobre del registrat el 2021, malgrat les "dures condicions macroeconòmiques i geopolítiques", entre les quals la companyia destaca "l'impacte de la guerra d'Ucraïna i la suspensió de les operacions de Mango a Rússia fins a l'alta inflació i l'apreciació del dòlar".

"A Mango ens hem consolidat com un dels principals grups d'Europa de la indústria de la moda i hem demostrat la validesa i fortalesa del nostre model de negoci, basat en un ecosistema únic de canals i partners. Durant els darrers anys hem recuperat els nostres fonamentals, amb el disseny propi com a punta de llança i la innovació com a valor fonamental de tots els departaments de la companyia", indica Toni Ruiz, conseller delegat de Mango.

La cancel·lació de les operacions directes a Rússia ha tingut un impacte negatiu en el resultat d'aproximadament 20 milions d'euros, corresponents principalment a penalitzacions pel tancament de botigues, la devaluació del ruble i la cancel·lació de les operacions directes a Rússia.

La companyia ha finalitzat el 2022 amb un deute net de 82 milions d'euros (enfront dels vuit milions negatius del 2021), en el marc del "procés d'expansió i inversions que està duent a terme el grup".

Pel que fa al repartiment per geografies, Espanya va aportar el 2022 el 22% del negoci total, mentre que el 78% va correspondre a la resta del món. Per països, destaquen especialment geografies "clau per a Mango" com Espanya i França, així com el Regne Unit o Itàlia. Altres mercats en què Mango ha evolucionat de manera destacada són els Estats Units i l'Índia, "dos dels països estratègics per a l'exercici en curs".

contador