ep tienda pop up de mango para jovenes
MANGO

Mango ha presentat aquest dijous els seus resultats dels sis primers mesos de l'any, cosa que n'ha elevat considerablement la facturació. En concret, la cadena de moda ha ingressat 1.214 milions d'euros, xifra que representa un 24,8% més que els 973 milions aconseguits durant el mateix període del 2021. Després, l'empresa anticipa un exercici d'inversions rècord, amb àrees com botigues, tecnologia o logística com a principals objectius de reforç.

Amb aquestes xifres de facturació, Mango manté el ritme de recuperació iniciat ja l'any passat i deixa enrere la pandèmia depassant al primer semestre les vendes del mateix període del 2019. Com explica la companyia en una nota, l'evolució de les vendes ha seguit el ritme de la recuperació de la normalitat social i de la situació geopolítica internacional.

És cert que el període va començar marcat per una nova expansió a Europa de la pandèmia de Covid-19, i que també s'ha vist condicionat per l'esclat de la guerra a Ucraïna, encara que l'aixecament de les darreres restriccions a Europa i l'arribada del bon temps li han afavorit. I és que Mango ha capitalitzat el retorn a les botigues a partir de l'abril i la recuperació dels esdeveniments socials.

Toni Ruiz, conseller delegat de la marca de moda, ha assenyalat que "l'evolució al primer semestre és un signe més de la nova etapa de creixement en què es troba Mango". "Els nostres clients aprecien i valoren el nostre producte i hem accelerat la nostra expansió i hem fet més eficients les nostres operacions", ha afegit.

Present a més de 110 mercats del món gràcies a un ecosistema de distribució format per canals i partners internacionals, Mango ha registrat una evolució positiva en les principals geografies en què opera, amb excepcions com Rússia. Al primer semestre, la companyia ha abandonat les seves operacions directes al mercat rus, per la qual cosa ha portat a terme una provisió de 20 milions d'euros.

Destaquen especialment geografies clau per a Mango com Espanya i França, així com el Regne Unit, on l'empresa planeja obertures, i Itàlia, amb un ambiciós pla d'expansió, especialment al sud del país. Altres mercats en què la companyia de moda ha evolucionat de manera destacada són els Estats Units i l'Índia, dos dels països estratègics per a l'exercici en curs.

Al tancament del primer semestre, la companyia comptava amb una xarxa de 2.508 punts de venda a tot el món, després de dur a terme un total de 61 obertures des del desembre passat. A més, Mango segueix mostrant fortalesa al canal en línia, si bé l'alt comparable del primer semestre del 2021 (quan els principals mercats d'Europa encara mantenien restriccions al comerç físic) ha fet que els sis primers mesos del 2022 es tanquin amb un lleu descens del 3,9%.

INVERSIONS RÈCORD

I en espera de l'evolució al segon semestre, les previsions de la companyia per al 2022 passen per recuperar les xifres de vendes prepandèmia. Mango va finalitzar el 2021 amb una facturació de 2.234 milions d'euros, amb un creixement del 21,3% respecte al 2020 i molt a prop del 2019, quan va arribar a unes vendes de 2.374 milions d'euros.

Per acompanyar la nova fase de desenvolupament, el grup ha anunciat que accelerarà el seu ritme inversor amb la previsió de superar els 120 milions d'euros el conjunt del 2022, cosa que implicarà gairebé triplicar la inversió del 2021. Tecnologia, logística, instal·lacions i botigues coparan el gruix de l'esforç inversor en el conjunt de l'any.

Noticias relacionadas

contador