des avions de la compagnie lufthansa sont vus sur le tarmac de l aeroport international de munich

L'aerolínia alemanya Lufthansa es dispara aquest dijous un 7% a la borsa després de publicar uns resultats del tercer trimestre que estan agradant al mercat.

La companyia va registrar un benefici abans d'interessos i impostos (EBIT) ajustat de 1.470 milions d'euros al tercer trimestre després d'un estiu rècord. És el segon millor resultat trimestral de la història i suposa una millora del 31% en comparació amb l'EBIT ajustat de 1.100 milions d'euros del mateix període de l'any anterior.

El marge EBIT ajustat del tercer trimestre va ser de 14,3% (11,8% l'any anterior). El benefici net del període va augmentar "substancialment" fins als 1.200 milions d'euros enfront dels 809 milions d'euros de l'any previ.

Els ingressos totals del grup van créixer el 8% respecte a l'any anterior, fins als 10.300 milions d'euros des dels 9.500 milions d'euros. Amb això, el tercer trimestre va ser el més fort de la història del grup en termes d'ingressos.

El tercer trimestre va ser el més fort de la història del grup en termes d'ingressos

"Volem donar les gràcies als nostres clients i als treballadors del Grup Lufthansa per un estiu rècord, amb els majors ingressos i beneficis mai aconseguits en un estiu -incloent-hi un benefici operatiu de 1.500 milions d'euros només al tercer trimestre. Totes les aerolínies del nostre grup i Lufthansa Technik hi van contribuir amb marges de beneficis de dos dígits, a tots ens està resultant rendible haver combinat la nostra exitosa estratègia multilínia i multihub amb l'enfortiment del segment de viatges privats, marcant el rumb estratègic correcte. Tot i que la situació geopolítica continua sent difícil, les nostres perspectives de reserves ens donen motius per ser positius, no només per obtenir un molt bon resultat aquest any, sinó també més enllà”, ha declarat Carsten Spohr, president del Consell d'Administració i conseller delegat de Lufthansa.

El bon comportament de Lufthansa a la borsa després d'aquests comptes està animant les aerolínies europees. IAG avança un 2,58% i Air France-KLM puja un 5%.

PASSATGERS

Totes les aerolínies de passatgers del Grup Lufthansa van augmentar "substancialment" els resultats del tercer trimestre respecte a l'any anterior.

L'augment s'atribueix principalment a una combinació de forta demanda, més capacitat oferta i alts rendiments continus. Amb un 25% per sobre del nivell del tercer trimestre del 2019, els rendiments van assolir un nou rècord. La demanda de viatges d'oci es va mantenir forta també al tercer trimestre, especialment al segment premium.

contador