ep archivo   lowes
LOWE'S - Archivo

La minorista d'articles de la llar Lowe's ha anunciat aquest dimecres els resultats del tercer trimestre fiscal que finalitza el 28 d'octubre.

El benefici net es va situar als 154 milions de dòlars, amb un benefici per acció (BPA) de 0,25 dòlars. Això inclou un càrrec per deteriorament d'actius abans d'impostos de 2.100 milions de dòlars relacionat amb el negoci al detall canadenc, i compara amb els 1.896 milions o 2,73 dòlars de benefici per acció al tercer trimestre del 2021. Excloent-ne el càrrec per deteriorament, el BPA ajustat del tercer trimestre va augmentar un 19,8%, fins als 3,27 dòlars.

Les vendes totals del tercer trimestre van ser de 23.500 milions de dòlars, en comparació amb els 22.900 milions del tercer trimestre del 2021, i les vendes comparables van augmentar un 2,2%. Les vendes comparables del negoci de millores de la llar als Estats Units van augmentar un 3,0% al tercer trimestre.

El consens n'esperava un BPA ajustat de 3,10 dòlars i uns ingressos de 23.130 milions, i per això les xifres han superat estimacions.

El minorista també ha actualitzat les seves previsions i ha reduït el límit superior dels seus ingressos a aproximadament 97.000-98.000 milions de dòlars per a tot l'any. La previsió anterior n'era de 99.000 milions de dòlars. Lowe's també va retallar les previsions de vendes comparables, que es mantindran estables o baixaran un 1%, en comparació amb les previsions anteriors d'aquest any, en què s'estimava un descens de l'1% o un augment de l'1%.

"Hem obtingut uns resultats millors del que s'esperava aquest trimestre, amb un augment de les vendes als Estats Units del 3%, impulsat pel creixement de Pro del 19% i la millora de les tendències de les vendes de bricolatge. Les vendes a Lowes.com van créixer un 12%, per sobre del creixement del 25% de l'any passat, també vam impulsar una millora substancial del marge operatiu ajustat mitjançant una execució disciplinada i una gestió dels costos, cosa que ens va permetre atorgar 200 milions de dòlars en bonificacions als nostres associats de primera línia, alhora que anunciem 170 milions de dòlars en augments salarials permanents", ha comentat Marvin R. Ellison, president i CEO de Lowe's. "Em complau que, una vegada més, puguem compartir l'èxit de l'empresa amb els nostres esforçats associats de primera línia, i estic desitjant parlar del nostre proper capítol de creixement a la nostra Conferència d'Analistes i Inversors de desembre", ha afegit.

Les grans empreses al detall nord-americanes estan publicant resultats aquesta setmana. Home Depot, la cadena de bricolatge més gran i articles per a la llar dels Estats Units, va anunciar ahir un benefici de 4.340 milions de dòlars al tercer trimestre, xifra equivalent a un benefici per acció de 4,24 dòlars; i que va superar els 4,11 dòlars pronosticats pel consens. Avui Target es desploma després d'alertar sobre la desacceleració de les vendes.

contador